shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Újabb ezüstérem a Hirtenberger PELC kupasorozatban

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor
Eredeti cikk és további képek: ITT

 

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club két csapata mellett Győr, Gyirmót, Balatonfüred, Ajka és Veszprém vett részt a 2009. január elseje után születettek számára rendezett Hirtenberger PELC Kupán. Az U8-as teremtornára nyolc csapat fogadta el a meghívást, melyeket két négyes csoportba sorsoltak. A körmérkőzések után a csoportelsők és másodikak keresztbe játszottak (elődöntő), a harmadik és negyedik csapatok pedig a másik csoport azonos helyezetteivel találkoztak a helyosztókon. A házigazdák sárga alakulata számára jól alakultak a csoportmeccsek, hiszen mindhárom meccsükön győzelmet ünnepelhettek, sőt az elődöntőn a veszprémieket is magabiztosan győzték le, így a döntőre készülhettek. A mezőnynél egy évvel fiatalabb kékek számára a játéklehetőség és a rutinszerzés volt a cél, s bár nyerniük nem sikerült, értékes tapasztalatokkal gazdagodtak. A sárgák a fináléban Balatonfüreddel találkoztak, és sokáig úgy tűnt, sikerül legyőzni őket, hiszen néhány perccel a lefújás előtt megszerezték a vezetést. Sajnos a hajrá a vendégeknek sikerült jobban, hiszen az utolsó percben sikerült fordítaniuk. Ám még így is volt esély az egyenlítésre, hiszen az utolsó tíz másodpercben jogos büntetőt végezhettek el a mieink, mely sajnos kimaradt, ezután pedig leperegtek a másodpercek, így a vendégeknek sikerült visszavágni a csoportmeccsek során elszenvedett 3-2-es vereségért, a PELC pedig ismét második helyezést ért el.

– Ahogy tegnap, úgy ma is elégedett vagyok – értékelt a lefújás után Horváth Tamás edző. Ezúttal még kevesebben múlt a győzelem, egy hajszál választott minket el a tornagyőzelemtől, sajnálom, hogy nem sikerült feltennünk az i-re a pontot, véleményem szerint megérdemeltük volna a győztesnek járó trófeát. A kék csapat nagy része szombaton is játszott, elégedett vagyok a teljesítményükkel, az egy évvel idősebbekkel is felvették a versenyt. Szeretném megköszönni a szülők, hozzátartozók szurkolását, nagyon jó hangulatot teremtettek a csarnokban.

A legjobb játékos Hernádi Benjámin (PELC) lett, a legjobb kapusnak Rappali Zsombort választották, a gólkirálynak járó serleg 11 góljának köszönhetően Kaszás Leventéhez (Balatonfüred) került, a legjobb hazai játékos címét Kovács Barna kapta.

Végeredmény:

  1. Balatonfüred

  2. PELC sárga

  3. Győri ETO

  4. Veszprém

  5. Üstökös

  6. Gyirmót

  7. Ajka

  8. PELC kék

u8-kk