shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Nem találtunk legyőzőre, mégis csak hetedik helyezés a Pápa Kupán

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor
Az eredeti cikk és további képek: ITT

 

Kilenc U16-os alakulat részvételével immár 27. alkalommal rendezték meg városunkban a Pápa Kupát. A nemzetközi serdülő teremlabdarúgó tornán a házigazda Pápai Egyesített Labdarúgó Club mellett Barót (Erdély) Ajka, Losonc (Felvidék), Veszprém FC USE, Dunaszerdahely (Felvidék), Leinefelde (Németország), Kovászna (Erdély) valamint Gorlice (Lengyelország) csapata vettek részt a megmérettetésen. A főszereplők már reggeltől kergették a labdát a küzdőtéren, a pápaiak az ’A’ jelű ötösben Leinefelde és Barót ellen is 0-0-ra végeztek, Losonccal és Gorlicével pedig 1-1-et játszottak, így négy ponttal a 7.helyért meccseltek. Orovecz András tanítványai a helyosztón 3-0-ra múlták felül Kovásznát, így – igaz veretlenül – de a hetedik helyen zártak.

– Sajnos kevés helyzetet tudtunk kialakítani a csoportmeccseken, és azokból sem sikerült mindet gólra váltani, így ma meg kellett elégednünk a hetedik hellyel – értékelt Orovecz András. Négy döntetlent és egy győzelmet tudtunk felmutatni ebben a kiegyenlített mezőnyben, meglátásom szerint egyedül a későbbi győztes Veszprém emelkedett ki. Kis szerencsével előrébb is végezhettünk volna, sajnos két meghatározó játékosom nem állt ma rendelkezésre, ez is befolyásolta a teljesítményünket.

A fináléban a címvédő Veszprém a német Leinefeldével találkozott, melyen egy megpattanó lövésből a megyeszékhelyiek szerezték meg a vezetést, ami mint később kiderült, a győzelemhez is elég volt. Tóth Gábor, a VFC edzője tanítványaival harmadik alkalommal vett részt a Pápa Kupán, és mint mondta, mindhárom alkalommal tornagyőzelmet ünnepelhettek.

– Úgy érzem, teljesen megérdemelten került hozzánk a vándorserleg, hiszen egy csoportmeccstől eltekintve ma nem találtunk legyőzőre. Úgy láttam, az öltözőben megbeszélteket sikerült kivinni a pályára, a ránk jellemző magabiztosságot, a sokpasszos labdatartást viszontláttam. Nagyon színvonalas, jól szervezett tornán vagyunk túl, köszönjük a meghívást és jövőre is szeretnénk eljönni.

Az eredményhirdetés előtt ünnepélyes pillanatok következtek, dr. Áldozó Tamás ugyanis Pro Publico Díjat adományozott Dimény János baróti pedagógusnak. A polgármester elmondta, a Szabó Dávid Líceum korábbi igazgatója az 1990-es évek elejétől egészen napjainkig mozgatója volt a Barót – Pápa kapcsolat kibővülésének, jelentős érdemeket szerzett a két város ifjúsági, kulturális valamint sport kapcsolatainak elmélyítésében. A díjjal és a díjazottal hamarosan külön cikkben foglalkozunk. A Pápa Kupa végeredménye:

  1. Veszprém

  2. Leinefelde

  3. Dunaszerdahely

  4. Gorlice

  5. Ajka

  6. Barót

  7. PELC

  8. Kovászna

  9. Losonc

A különdíjakat dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő adta át. A torna legjobb játékosának a veszprémi Molnár Balázst választották, a gólkirály Dorác Nikolász (Dunaszerdahely) lett, a legjobb kapus címét a gorlicei Dawid Sliva kapta, a legjobb hazai játékos díját Englert Richárd vihette haza. Hagyomány, hogy a fiatalok küzdelmei után a pápai önkormányzat és a résztvevő csapatok edzői barátságos mérkőzést játszanak, idén a trénerek örülhettek, hiszen 9-4-es győzelmet arattak.