shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

U9 – Hirtenberger PELC Kupa – Szépen csillogó ezöstérem

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor
Eredeti cikk és további képek: ITT

 

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club idei harmadik hazai rendezésű teremtornáján ezúttal a 2009.január 1-je után születetteknek, azaz az U9-es korosztálynak szoríthattunk. A meghívott csapatokat két négyes csoportba sorsolták, majd a csoportok első és második helyezettjei az elődöntőkben keresztbe játszottak, a harmadik és negyedik helyen végzett csapatok pedig a másik csoport azonos helyezettjeivel a helyosztókon találkoztak. A házigazdák ezúttal is két csapatot indítottak, a kékek az A csoportban veretlenül, 18 lőtt és kapott gól nélkül jutottak tovább az elődöntőbe, míg a sárgák a B jelű négyesben egy győzelemmel és két szoros vereséggel az ötödik helyért játszhattak. A legjobb négy között a PELC I. 3-0-ra legyőzte a Veszprémet, így az ETO ellen döntőzhetett, a PELC II. büntetőrúgásokkal múlta felül a Keszthelyt. A fináléban sokáig jól tartották magukat a pápaiak, végül a Győr két gyors góllal eldöntötte a meccset, 0-3 lett a végeredmény, ettől függetlenül Kun-Szabó Attila, a PELC edzője elégedett volt tanítványaival.

– Úgy gondolom, jól szerepeltek a srácok, tudni kell, hogy tegnap Győrben is pályára léptünk egy tornán, ahol végül harmadikak lettünk, így kissé fáradtak voltak a lábak a mai napra. El kell ismerni, a Győr jobb volt a döntőben, hozzá kell tennem, hogy egyik játékosuk fizikálisan messze kimagaslott a mezőnyből, sikerük nagyrészt neki köszönhető, a mi támadásainkat is hatékonyan semlegesítette. A PELC II. is nagyon ügyes volt, ott fiatalabbak kaptak főként lehetőséget és kevesen is voltak, gratulálok nekik is.

A torna legjobb játékosa címét Czuppon Bálint (Győri ETO) vihette haza, a gólkirály nyolc góllal Hernádi Benjámin (PELC I.) lett. A legjobb kapusnak Nagy Ádámot (Gyirmót) látták, a legjobb hazai játékos címét Borsits Barnabás (PELC I.) érdemelte ki.

 

Végeredmény:

1. Győri ETO FC

2. PELC I.

3. Veszprémi FC USE

4. Gyirmót SE

5. PELC II.

6. Keszthelyi HSC

7. FC Ajka

8. Üstökös FC Győr