shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

U16 – Jó teljesítménnyel ezüstérem a Pápa Kupán

Haraszti Gábor (papa-ma.hu) cikke nyomán
Eredeti cikk és további képek: ITT

 

Kovászna, Ajka, Ógyalla, Veszprém, Leinefelde, Visk, Barót és a házigazda Pápai Egyesített Labdarúgó Club részvételével Pápa Város Önkormányzata valamint a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ 28. alkalommal rendezte meg a Pápa Kupát. A 2002. január 1. után születettek számára kiírt nemzetközi serdülő labdarúgó bajnokságon a résztvevőket két négyes csoportba sorsolták, majd az azonos helyezettek a helyosztó mérkőzéseken ismét pályára léptek. Az „A” csoportból Veszprém 17 lőtt és egy kapott góllal veretlenül jutott a döntőbe, ellenfelük a „B” jelű négyesből a PELC volt, mely Leinefeldét 2-1-re, Barótot 1-0-ra győzte le, a csoportelsőségbe még az Ajka elleni 1-1-es döntetlen is belefért. Miután eldőlt, hogy a dobogó harmadik fokára Visk legyőzésével Ajka állhat fel, következett a legjobban várt 25 perc, a döntő. A finálé egyenlő erők küzdelmét hozta, igaz a vendégek irányítottak, a 20. percben pedig egy szabadrúgásból megszerezték a vezetést. Az egygólos előnyt pedig meg is őrizték a lefújásig, mellyel sorozatban negyedszer elhódították a győztesnek járó serleget és a vándorkupát. Orovecz András tanítványai a tavalyi hetedik hely után tehát idén másodikak lettek.

– Inkább küzdelmes, mint színvonalas meccseket láthattunk – mondta a PELC edzője. – Úgy gondolom, összességében a Veszprém győzelme megérdemelt. Az én csapatom sem játszott rosszul, a döntőben csak egy góllal maradtunk alul, ellenfelünk több helyzetet alakított ki, nekünk kevesebb lehetőségünk volt. Dicséret illeti a srácokat, mert végig fegyelmezetten játszottak, betartották amit megbeszéltünk.

Endrész Pál, a veszprémiek edzője elégedetten összegezte a tornát, mint mondta, amiért jöttek, azt elérték.

– Nagyon jó kupa volt, kiválóan illeszkedett a felkészülésbe. A torna előrehaladtával szerencsére egyre jobban játszottak a fiúk, a döntőben pedig egy szép szabadrúgás-kombinációból meg tudtuk szerezni a győzelmet érő találatot. Mindössze egy gólt kaptunk a tornán, úgy gondolom, ez önmagáért beszél, a srácok jól játszottak, elől és hátul is stabilak voltunk.

A torna legjobb játékosának Orbán Balázst (Veszprém) látta a versenybizottság, a kapuban a legmegbízhatóbb teljesítményt Bognár Dániel (Ajka) nyújtotta. A gólkirályi cím Kárpáti Koppányhoz (Veszprém) került, míg a legügyesebb hazai játékos különdíját Tóth Barnabás vihette haza. A Hernádi Tamás emlékére alapított díjat fia, ifj. Hernádi Tamás idén a viski csapat edzőjének adományozta. A Pápa Kupa a szokásos pápai önkormányzat – csapatvezetők barátságos labdarúgó mérkőzéssel zárult.

 

Végeredmény:

  1. Veszprém

  2. PELC

  3. Ajka

  4. Visk

  5. Leinefelde

  6. Ógyalla

  7. Barót

  8. Kovászna