shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Nyugodt őszt zártunk – interjú Lengyel Ferenccel

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor
Eredeti cikk: ITT

 

Anyagi és szakmai téren is stabil, nyugodt félévet tudhatunk magunk mögött, ugyanakkor az elmúlt időszak megmutatta azokat a területeket is, ahol változtatásra van szükség – így foglalta össze a Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) versenykorosztályainak illetve előkészítő korcsoportjainak 2017/2018-as őszi szezonját Lengyel Ferenc, a klub szakmai igazgatója.
Hét versenykorosztályt indított az idei első-, másod- illetve harmadosztályú bajnokságokban a PELC, a minimális elvárás velük szemben pedig az, hogy az első tízben végezzenek. A félszezon ebből a szempontból (is) jól sikerült, hiszen egy csapattól eltekintve ezt a követelményt minden alakulat teljesítette.
– Nem arról van szó, hogy ne szeretnénk minden meccset megnyerni és ne akarnánk elsők lenni, ugyanakkor be kell látnunk, hogy a versenyhelyzet nem egyforma sok olyan csapattal, akikkel egy osztályban szerepelünk – emlékeztetett Lengyel Ferenc. – Az U19 a harmadik, az U17 a hatodik helyen áll, a megyei mezőnyben vitézkedő U16 pedig 125 lőtt és mindössze egy kapott góllal veretlenül vezeti csoportját. Az U15 is a dobogón telel, az U14-nek kell kicsit összekapnia magát tavaszra, hogy beférjenek a legjobb tízbe. Az U13 és az U12 is a hetedik pozícióból várja a folytatást. Lány vonalon sem kell szégyenkeznünk, hiszen az U19 harmadik, az U16 sincs messze a dobogótól, az U14 például az ETO-t megelőzve második féltávnál, a Nyáráddal közösen indított felnőtt csapatunk pedig ötpontos előnnyel áll a rangsor élén.
A szakmai igazgató az előkészítő korcsoportokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, évről-évre ügyesebb és tehetségesebb labdarúgó-palánták kopogtatnak az egyesület ajtaján, a fiatalok képzésének minősége ezzel egyenes arányban növekszik.
– A kiemelt-, talent- és bosu edzéseink a remélt előrelépést is meghaladták, engem is meglepett, hogy ilyen rövid idő alatt milyen látványos volt a gyerekek fejlődése. Úgy gondolom, az edzők jó munkát végeznek, jó úton haladunk, hogy megfelelő alapokat adjunk a piciknek.
A szakember kiemelte, bár sok mindenben előreléptek és fejlődtek, az ősz megmutatta azokat a területeket is, ahol változtatni kell.
– Kapusképzésünk másfél évvel ezelőtt Simon László vezetésével biztatóan indult, sajnos ez erről a félévről már nem mondható el. Bízom benne, hogy tavasszal László továbbviszi amit elkezdett, ha nem, lépnünk kell, hiszen nagyon tehetséges kapusaink vannak. Abban is reménykedem, hogy az NB III-as Perutz-nál többen is lehetőséget kapnak, tudni kell, hogy ősszel egy utánpótlás játékosunk sem kapott egyetlen percet sem a harmadosztályban, ezügyben egyeztettünk a Perutz vezetőségével, melynek eredményeképpen több játékosunk is ott kezdte meg a felkészülést, e tekintetben is bizakodó vagyok.
Lengyel Ferenc hozzátette, az óvodai képzésben is terveznek változtatást, a plusz edzések bevezetésének kidolgozása folyamatban van.