shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Rólunk írták – Komoly fejlesztések a PELC-nél

Forrás: www.papa-ma.hu
Haraszti Gábor cikke nyomán

 

Korábbi cikkünkben már hírt adtunk arról, hogy a Pápai Egyesített Labdarúgó Club utánpótlás csapatai a héten megkezdték a felkészülést. Az idei évben több változás is életbe lépett a klubnál, melyek egy részéről már beszámoltunk. A vezetőség igyekszik mind az edzési körülményekben, mind az edzők felkészítésében egy újabb szintet lépni. Infrastrukturális fejlesztésekben is gondolkodnak, a stadion lelátója mögött már készül a homokos kispálya és  egy műfüves játéktér építése is megkezdődik hamarosan, sőt egy kisbusz vásárlása is napirenden van. Mindezekről és a további változásokról Lengyel Ferenc szakmai igazgatót kérdeztük.

– Sokszor beszéltünk róla, hogy a felsőbb korosztályoknál az elmúlt kiírásban kiállási nehézségeink voltak. Ezt szeretnénk idén mindenképp elkerülni, ezért U18-as csapatot nem indítunk, de természetesen az U19-es pontvadászatban szerepelünk majd. A Perutz FC-vel – ahogy eddig is – szorosan együtt fogunk működni, az U19-es keret együtt edz már a felnőttekkel, és biztos vagyok benne, hogy a kupamérkőzéseken és a bajnokságban is több labdarúgónk kap bizonyítási lehetőséget. A vezetőségnek köszönhetően egy magyar szoftvert is használatba helyezünk, a Match-meeting elnevezésű programnak számos hasznos funkciója van, feltölthetőek a meccsek vagy az edzések videói, amelyeket aztán az edző és a szakmai vezető végignézhet, bármelyik jelenetet kivághatja, és néhány kattintás után azonnal átküldheti az adott részletet az érintett játékosnak. A legkülönfélébb statisztikai adatokat lehet dokumentálni, edzési és mérkőzés időpontokra figyelmeztet, a hozzátartozóknak a program üzenetet is küld, amelyben a tárolt adatok alapján automatikusan összegzi, hogy melyik korcsoportban hány meccset játszott a gyerek, hány gólt lőtt, és milyen teljesítményt nyújtott, hányas osztályzatot kapott, és még hosszan lehetne sorolni, mi mindenre jó ez a szoftver.

Mint megtudtuk, a Magyar Labdarúgó Szövetség korábban elhatározta az utánpótlás-képzési rendszer teljes megújítását annak érdekében, hogy a legnagyobb tehetségek ne kallódjanak el, és hogy a versenyeztetés struktúrája segítse a versenyhelyzet élesedését. Ennek egyik legfontosabb lépése, hogy július 1-től 12 regionális kiemelt utánpótlásközpont jelölt ki országos szinten, melyek alá közepes nagyságú klubokat sorolt be. A szakmai igazgató arról tájékoztatott, hogy a Pápai Egyesített Labdarúgó Club a győri Fehér Miklós Akadémia alá került, amit pozitívnak értékelt. Lengyel Ferenc végezetül hangsúlyozta, az előrelépés érdekében nagyobb fegyelmet és komolyabb, alaposabb szakmai munkát vár az edzőktől, ezt elősegítendő club jó infrastruktúrát és a legmodernebb edzéstematikát biztosítja számukra.