shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Zajlik a versenykorcsoportok felkészülése

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a Pápai Egyesített Labdarúgó Club versenykorosztályai július 18-án megkezdték a felkészülést. Elsőként az U17-es csapat edzését kísértük figyelemmel, ezúttal pedig Orovecz András U16-os alakulatánál és Forsthoffer Tibor U15-ös és U14-es csapatánál tettünk látogatást. A 2001 után születettek a megyei bajnokságban mutathatják meg mire képesek, edzőjük szerint a felkészülés jól halad, a keret is alakul, sőt néhány új igazolás is edzésre jelentkezett.

– A keret még nem végleges, négy-öt játékos egy korosztállyal feljebb játszik, jelen pillanatban körülbelül tízen lehetünk – mondta Orovecz András. Próbáltuk növelni a létszámot, beiratkozáskor ellátogattunk az iskolákba, aminek meg is lett az eredménye, hiszen több fiatal is lejött edzésre. Nekik még van lemaradásuk, de ha kitartóan dolgoznak, idővel biztos vagyok benne, hogy be tudnak épülni a csapatba. Az első, rávezető héten heti három edzést tartottunk, a második héttől ezt eggyel növeltük, ha elkészül a homokos pálya, szeretnénk azon is tréningezni. A szakmai igazgatóval egyeztetve idén szeretnék szervezettebb játékot mutatni, nagyobb hangsúlyt fektetni a letámadásokra, az elvesztett labdák utáni visszatámadásokra. A megyei pontvadászatban célunk a felsőházba kerülés.

Forsthoffer Tibor idén két korosztályt visz, az U15-öt és az U14-et, a pápaiak a másodosztályba kerültek, ahol várhatóan augusztus végén indul a szezon.

– Jól ismerem a gyerekeket, hiszen tavaly az egyik csapatot én koordináltam, a másikat pedig Horváth Imre, de együtt utaztunk, jó pár meccsüket láttam. Heti négyet edzünk, sok új dolgot próbálgatunk, a vezetőségtől megkapott edzésanyagot követjük, sokat gyakoroljuk a letámadásokat, visszatámadásokat, igyekszünk dominálni a pályán. A létszámmal elégedett vagyok, most az a legfontosabb, hogy csapattá kovácsolódjunk. A bajnokságban a minimális célunk, hogy az első tízbe kerüljünk – tudtuk meg a PELC edzőjétől.

 

ftedz.JPG oa.JPG