shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

U9 Hirtenberger PELC Kupa – Bronzérem, IV. és VIII. helyezés

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor
Az eredeti cikk és további fotók: ITT

 

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club idei harmadik utánpótlás tornáján a 2008. január 1-je után születettek szerepeltek. Az U9-es tornán kilenc csapat három hármas csoportból igyekezett a hármas döntőbe beverekedni magát, ez végül a PELC II-nek, a Keszthelynek és a Veszprémnek sikerült. A legjobb három között a megyeszékhelyiek veretlenek maradtak, így hozzájuk került a trófea, második Keszthely, harmadik pedig a második számú hazai együttes lett, a PELC a bronz mellett ezen a napon egy negyedik (PELC I.) és egy nyolcadik helyet (PELC III.) is begyűjtött. Kun-Szabó Attila, a klub edzője az eredményhirdetés után azonban nem volt maradéktalanul elégedett.

– Egy erősorrend alapján három csapatot állítottam össze, és így vágtunk neki a tornának. Sajnos az első számú társulat mind játékban, mind viselkedésben egyértelműen csalódást okozott, a döntőbe vártam őket, végül még a dobogóra sem tudott felállni. A PELC II. viszont pozitív csalódás, a gyerekek sokat passzoltak, működtek azok a dolgok, amiket edzéseken gyakorolunk, a labdakihozatalok jók voltak, a félpályától felfele játékunk viszont gyengébb volt. A hármas számú együttesből Horváth Mátyást ki szeretném emelni, aki egy évvel fiatalabbként a csapat erőssége volt. Velük szemben nem volt elvárás, pusztán annyi, hogy játsszanak, fejlődjenek, szokják a közeget. Összességében azt tudom mondani, hogy nem volt túlzottan magas színvonalú a torna, azok a csapatok értek el jó eredményt, ahol magas, erősebb fizikumú játékosok voltak, de a Veszprém elsősége megérdemelt.

A torna legjobb kapusának Tóth Gergőt (PELC II.) választották, a gólkirályi cím hét találattal a veszprémi Badics Gellérthez került, a legjobb játékos különdíját Kámán Krisztián (Keszthely) kapta, míg a legjobb PELC játékos Borsits Barnabás lett.

Végeredmény:

  1. Veszprém

  2. Keszthely

  3. PELC II.

  4. PELC I.

  5. Üstökös FC Győr

  6. Győrújfalu

  7. Gyirmót

  8. PELC III.

  9. Celldömölk