shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Hirtenberger U10 – Most a bronzérem jutott

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor
Az eredeti cikk és további képek itt: ITT

 

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club idei utolsó előtti utánpótlás tornáján a 2007. január 1-je után születettek szerepeltek. A meghívott kilenc U10-es csapatot három hármas csoportba sorsolták, a körmérkőzések után a három csoportelső szintén körmeccsekkel döntött az első helyről. A házigazdák betegségek miatt két alakulattal vágtak neki a vetélkedésnek, a PELC I. az Üstökös és a Mosonmagyaróvár legyőzésével a legjobb három közé került, míg a PELC II. két-két vereséggel a csoportban és a helyosztókon végül kilencedik lett. Radó Tamás tanítványai a legjobb három között szoros meccsen maradtak alul a Gyirmóttal szemben, a mezőnyből kiemelkedő Veszprém I. ellen pedig megérdemelt vendégsiker született, így a PELC termése egy harmadik és egy kilencedik hely lett.

– Minden gyermek a hazai tornát várja a legjobban, így mi is nagyon készültünk a mai napra. Úgy érzem, a torna elérte célját, amit kértem a srácoktól, azt tudásukhoz mérten megvalósították, jó szellemben léptek pályára és a küzdeni akarással sem volt gond. A látottak alapján úgy érzem a második hely kis szerencsével meglehetett volna, a Veszprém viszont kiemelkedett, megérdemelten végeztek az élen.

Varga Tamás, a győztes csapat edzője az eredményhirdetés után elmondta, helyezésben nem tűzött ki célt tanítványai elé, a legfontosabb az volt, hogy játéklehetőséghez jussanak, és viszontlássa azt, amit nyár óta gyakorolnak. A színvonallal kapcsolatban elégedettségének adott hangot, kiemelte, sok hasonló tudású ellenféllel találkoztak, de bízott benne, hogy a fiatalok végig koncentráltan az utasításokat betartva megszerzik az első helyet, hiszen a fejlődés mellett a sikerélmény is nagyon fontos. A szervezők természetesen a különdíjakról sem feledkeztek meg, a legjobb játékos Bognár Martin (Veszprém), a legjobb kapus Papp Zsombor (Gyirmót), a gólkirály hat találattal Mondovics Kevin (Gyirmót) lett, míg a legjobb hazai játékos díját Pethő Zsombor kapta. Folytatás január 29-én vasárnap, amikor az U11-es korosztály veszi birtokba a küzdőteret.

Végeredmény:

  1. Veszprém I.

  2. Gyirmót

  3. PELC I.

  4. Veszprém II.

  5. Üstökös FC Győr

  6. Celldömölk

  7. Balatonfüred

  8. MTE 1904

  9. PELC II.