shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Ajkai elsőséggel zárult a hazai fiú teremtornák sora

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor
Az eredeti cikk és további képek: ITT

 

Az U11-es korosztály tornájával véget ért a Pápai Egyesített Labdarúgó Club utánpótlás teremszezonja. A Városi Sportcsarnokban kilenc csapat 2006. január 1-je után született játékosai gyűltek össze és küzdöttek meg a győztesnek járó serlegért. A PELC színeit három csapat képviselte, Radó Tamás egyes számú csapata jól kezdett, 3-0-ra legyőzte a Mosonmagyaróvárt, utána viszont kikapott az Ajkától, így második lett csoportjában. A PELC II. hosszabbításban maradt csak alul az Üstökössel szemben, majd a Celldömölk ellen sikerült javítani, így szintén második helyen zárt. A PELC III. számára egy sima és egy szoros vereséget hozott a torna, a rájátszásban pedig két fiaskóval a kilencedik helyet szerezték meg, a PELC I. két sikerrel végül negyedik lett, míg a második számú együttesnek a hatodik hely jutott. A tornát Veszprém legyőzésével Ajka nyerte. A pápai fiatalok edzője, Radó Tamás az eredményhirdetés után azt mondta, nem elsősorban az elért helyezések, hanem a mutatott játék miatt nem elégedett.

– A második és harmadik számú csapattal elégedett vagyok, mert tudásukhoz mérten mindent kiadtak magukból. A PELC I.-nek sajnos nem jött ki ma a lépés, talán túlizgulták ezt a hazai tornát, nem tudták ezt a stresszt levetkőzni és keveset is láttam viszont abból, amiket megbeszéltünk és gyakorolunk. Sajnálom, hogy lemaradtunk a dobogóról, mert több van ezekben a srácokban.

A legjobb játékos az ajkai Vetsey Zalán lett, tíz találatának köszönhetően a gólkirály cím a veszprémi Bíró Milánhoz került. A legjobb kapus különdíját Ódor Mikes (FC Ajka) kapta, a legjobb hazai játékosnak Farkas Ábelt látták.

Az U11 Hirtenberger-PELC Kupa végeredménye:

  1. FC Ajka

  2. Veszprém

  3. Üstökös FC Győr

  4. PELC I.

  5. Balatonfüred

  6. PELC II.

  7. MTE 1904

  8. Celldömölk

  9. PELC III.