shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

U9 – Nagyon udvarias vendéglátók voltunk…

Az utánpótlás-nevelésben nem csak az eredményeknek lehet és kell örülni. Ezen az U9-es Pelc Kupán minden kis focistánk játéklehetőséget kapott, megmutathatta magát, három csapatban, nagy létszámban versenyeztek. Ez megosztotta erőinket, így a sikeres szereplés most elmaradt, de lelkesedésben és a küzdelemben most sem volt hiány. A tornáról a papa-ma.hu így tudósított:

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club kilenc csapat részvételével a 2007-es korosztály számára rendezte meg harmadik téli teremtornáját. Az U9-es együtteseket három hármas csoportba sorsolták, ahonnan a körmérkőzések után a csoportelsők az 1-3., a csoportmásodikok a 4-6., míg a harmadik helyezettek a 7-9. hely valamelyikét szerezhették meg. Újdonság volt a szabályokban, hogy a rendes játékidőt követően a döntetlenre álló mérkőzéseket is eldöntötték, a 13 perces játékidő leteltével 3+1-ben, egy perc elteltével 2+1-ben, újabb egy perc elteltével 1+1-ben folyt a játék egészen az első gólig. A házigazdák – tekintettel a bő keretre – három csapattal is képviseltették magukat, sajnos mindhárom alakulat csoportjában az utolsó helyen végzett, így biztossá vált, hogy 7., 8., és 9. helyen is pápai csapat végez. Radó Tamás, a PELC edzője érthető módon csalódott volt.
– Sajnos, ahogy arra már korábban is több példa volt, az első mérkőzés egyik csapatunknak sem sikerült jól, ez a lebonyolítás miatt nagyban meghatározta a későbbi sorsunkat, mindjárt az elején hátrányba kerültünk. Az első csapatunk ha a Gyirmót elleni első találkozón jobban koncentrál, és úgy áll a meccshez, ahogy azt a Balatonfüred ellen tette, biztos vagyok benne, hogy nem ilyen eredmény születik. Nem tudunk mit tenni, el kell ismerni, hogy voltak nálunk ma jobbak, edzünk, készülünk tovább és igyekszünk télen még egy-két teremtornán feledtettni a mai szereplést.
A legjobb három közé Gyirmót, Ajka és az Üstökös került, végül veretlenül, nyolc lőtt és kapott gól nélkül a győztesnek járó serleg Gyirmótra került. Az eredményhirdetés után Domanyik Szilárd edző azt mondta, az eddigi eredmények alapján számított a sikeres szereplésre, hiszen az elmúlt fél évben nyolc tornán indultak, ezeken pedig kivétel nélkül elhódították az első helyet.
– Nagyon örülök, hogy itt lehettünk, mert egy nagyon jól megszervezett és lebonyolított torna volt a mai, jó csapatokkal, kiváló hangulatban, köszönjük a meghívást és gratulálok mindenkinek. Igazi csapatként játszottunk, de a kapusteljesítményt ki kell emelnem, illetve Mondovics Kevin játékát, benne nagyon sok van, ígéretes jövő állhat előtte. Úgy láttam, nem voltak nagy különbségek a csapatok között, egy-egy villanás döntött, mi megpróbáltuk a ránk jellemző, agresszív, letámadós, labdaszerzéses játékot játszani, bejött.
A legjobb játékos különdíját Mondovics Kevin (Gyirmót) vihette haza, a legjobb kapus az ajkai Krisók Barna lett, a gólkirályi címet sikerült itthon tartani Joó Kristófnak köszönhetően, a legjobb hazai játékosnak Pethő Zsombort látták.

Végeredmény:
1. Gyirmót
2. Ajka
3. Üstökös FC Győr
4. Balatonfüred
5. Celldömölk
6. Dunaszeg
7. PELC I.
8. PELC II.
9. PELC III.

 

Haraszti Gábor

U9a 1 2 3 4 5 6