shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

U8 – Hirtenberger PELC Kupa – Megvan az első érmes helyezés

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor
Eredeti cikk és további képek: ITT

 

Az U7-es korosztály után a 2010. január 1-je után születettek számára rendezett labdarúgó tornát a Pápai Egyesített Labdarúgó Club, mely hat vendég csapatot hívott meg a bajnokságra, a hazaiakat két alakulat képviselte. A PELC I. Ajkával, Gyirmóttal és Celldömölkkel került egy csoportba, míg a PELC II. az Üstökössel, a Győrrel és a Veszprémmel meccselt a csoportmeccsek során. Az Ajka elleni döntetlen után a PELC I. a Gyirmótot és a Celldömölköt is legyőzve jutott az elődöntőbe, míg a PELC II. a 7. helyért vívott találkozón szakította meg nyeretlenségét. A hazaiak első számú csapata az elődöntőben a Győri ETO-t egy góllal tudta két vállra fektetni, ellenfelük a döntőben a veretlen Veszprém volt. A pápai ifjú labdarúgó-palánták a fináléban becsülettel helyt álltak, de nem tudták megnehezíteni a megyeszékhelyiek dolgát, akik megérdemelten szerezték meg az első helyet. A PELC edzője, Horváth Tamás szerint is a VFC jobb játékerőt képviselt.

– A sárga csapat nehezen lendült bele a tornába, egy döntetlennel kezdtünk, szerencsére aztán magunkra találtunk és meg sem álltunk a döntőig, az elődöntőben egy jó játékerőt képviselő ETO-t győztünk le egy szép góllal. El kell ismerni, a döntőre elfáradtunk és a Veszprém jobban is játszott, de nem vagyok elégedetlen. A kékek nemrég kezdtek megismerkedni ezzel a sportággal, a hetedik hely ellenére is jónak értékelem a teljesítményüket, meccsről-meccsre jobban játszottak – értékelte a látottakat a PELC edzője.

A torna legjobb játékosának a szervezők Vitális Noelt (Győri ETO) látták, a legjobb kapus Finta Bulcsú (Veszprém) lett. A gólkirályi címet hét találattal Szendrey Olivér (Veszprém) kapta, a legjobb hazai játékos különdíját Varga Máté vihette haza.

Végeredmény:

  1. Veszprémi USE

  2. PELC I.

  3. Győri ETO

  4. Celldömölki VFC

  5. Üstökös FC Győr

  6. FC Ajka

  7. PELC II.

  8. Gyirmót SE