shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

U7 – Hirtenberger PELC Kupa

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor
Eredeti cikk és további képek: ITT

 

Gyirmóti sikerrel zárult a Pápai Egyesített Labdarúgó Club idei első utánpótlás teremtornája, az U7-es Hirtenberger PELC Kupa, melyen a házigazdák egy negyedik és egy hatodik helyezést szereztek.

A pápai klub évek óta lehetőséget biztosít előkészítő korcsoportjaik számára, hogy közvetlen vetélytársaikkal megmérkőzzenek, lemérhessék, hol is tartanak a fejlődésben és megmutathassák magukat a szülőknek, hozzátartozóknak. Idén Keszthely, Ajka, Veszprém, Gyirmót, az Üstökös, a Győri ETO valamint a PELC két csapata két négyes csoportba osztva küzdött meg az elődöntőbe, majd a fináléba kerülésért. A csoport-és elődöntő meccsek eredményei idén úgy alakultak, hogy a döntőbe Gyirmót és a Győri ETO jutott, a pápaiak miután kettes csapatuk jóvoltából egy hatodik helyet korábban megszereztek, a bronzmeccsen a Veszprémmel találkoztak, melyen szoros csatában alulmaradtak.

– Egyáltalán nem vagyok elégedetlen, hiszen ezek a srácok szeptember óta futballoznak, ez volt az első tornájuk, némi lámpaláz látható is volt rajtuk – értékelt az eredményhirdetés után Horváth Tamás, a PELC edzője. Természetesen nem mindent, de sokat visszakaptam abból, amit edzésen gyakoroltunk, a végső helyezés nem foglalkoztat, a fejlődés a legfontosabb és az, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a pályán, élvezzék a játékot, legyen sikerélményük. Azt gondolom, ez mind megvalósult, folytatjuk a munkát, bízom benne, hogy ügyes labdarúgókat tudunk kinevelni.

A döntőt végül magabiztosan és megérdemelten a gyirmóti csapat nyerte. A torna legjobb hazai játékosának Krisz Doriánt választotta a versenybizottság, a gólkirály 12 találattal az ajkai Pákai Bence lett. A legjobb játékos különdíja Gyirmótra, Varga Mátéhoz került. A teremtornák január 7-én folytatódnak, reggeltől kora délutánig az U8-as korosztály lép a sportcsarnok küzdőterére.

Végeredmény:

  1. Gyirmót

  2. Győri ETO

  3. Veszprém

  4. PELC I.

  5. Ajka

  6. PELC II.

  7. Üstökös FC Győr

  8. Keszthely