shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

U17 – Remek formában

Forrás: www.papa-ma.hu
Haraszti Gábor

 

Az elmúlt hetekben kiváló bajnoki formában játszik a Pápai Egyesített Labdarúgó Club U17-es alakulata. Lantai Balázs tanítványai tavasszal ezidáig nyolc mérkőzést játszottak, az idénynyitón elszenvedett egyetlen vereség után megtáltosodtak, hiszen hat győzelem, egy döntetlen, 14 lőtt és öt kapott gól áll a nevük mellett, így továbbra is a legjobb ötben szerepelnek. Tovább növelni érdemeiket, hogy az elmúlt három fordulóban az első helyen álló Gyirmótot, a második Sopront és a dobogó legalsó fokára áhítozó Veszprémet is két vállra fektették. Meglehetősen régen volt már arra példa, hogy pápai utánpótlás labdarúgó csapat ilyen remek szériával büszkélkedhessen – Lantai Balázs vezetőedzőt kérdeztük a titokról.
– Sok összetevője van a csapat jó szereplésének. Az első – és talán legfontosabb – hogy ez egy összetartó, baráti társaság, igazi egységet alkotnak. Amikor átvettem a csapatot, az volt az érzésem, kissé céltalanok a játékosok, nemigen volt elképzelésük, jövőképük. Úgy érzem, jókor kerültem hozzájuk, hiszen hamar megtaláltuk a közös hangot, lehet dolgozni velük, jó az edzéslátogatottság és a pályán is mindent megtesznek egymásért. Úgy gondolom, fejlődésük szempontjából hasznos volt a tavalyi kiemelt pontvadászat, emellett természetesen a szülők érdemeit sem lehet elvitatni. Sokat számít egy alakulatnál, hogy legyenek vezéregyéniségek, és a társak kövessék őket. A mi csapatunkban több ilyen is van, külön ki kell emelnem a 26 gólnál járó Györkös Bencét, aki – amellett hogy már harmadik a góllövőlistán – mentális, technikai és taktikai érettségével meghatározó játékos. Nagyon bízom benne, hogy ezek a gyerekek megbecsült tagjai lesznek a klubnak, és a keret nagy része a felnőtt pápai labdarúgásban is meghatározó szerepet tud majd betölteni.
Lantai Balázs kiemelte, a fiatalok nemcsak a pályán, hanem az iskolában nyújtott teljesítményükre is büszkék lehetnek. A csapatra hétvégén idegenbeli forduló vár, Farkas Bencéék Hévízre utaznak, április 29-én 18 órától pedig a Csornát fogadják.

u17