shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

U16 – Megmaradt a hibátlan mérleg

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor
Eredeti cikk: ITT

 

Utolsó őszi hazai találkozóján Herendet fogadta a Pápai Egyesített Labdarúgó Club U16-os csapata. A megyei pontvadászat 10. fordulójára veretlenül készülhettek Orovecz András tanítványai, akik mind a kilenc találkozójukon begyűjtötték a három pontot, 85 gólt lőttek és mindössze ötöt kaptak, ellenfelük a harmadik helyen állt, tehát nem dőlhettek hátra a vendéglátók. Olyannyira nem, hogy a 21. percben egy védelmi megingást kihasználva a herendiek megszerezték a vezetést, szerencsére hamar sikerült egalizálni, nyolc perccel később Pődör Máté talált a kapuba. Öt perccel később már a mieinknél volt az előny, Pénzes Kristóf volt eredményes. A rendes játékidő utolsó percében megfogyatkoztak a mieink, a hazaiak kapusa Pintér Marcell a tizenhatoson kívül kézzel ért bele egy lövésbe, amiért el kellett hagynia a pályát. A második félidőben mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, melyek kimaradtak, ám a meccs hajrája újabb izgalmakat tartogatott. A 72. percben egy szöglet után Péter Kristóf növelte kettőre az előnyt, a herendiek azonban nem adták fel, és a 76. percben Molnár hatalmas szabadrúgásgóljával ismét egyre zárkóztak. Szerencsére a minimális előnyt sikerült megőrizni a lefújásig, a PELC 100 százalékos teljesítménnyel várhatja a Veszprém elleni idegenbeli rangadót, mely az őszi elsőségről dönt.

Orovecz András: Az első félidőben rengetegszer hoztuk magunkat kellemetlen helyzetbe, főleg a saját védekező harmadunkban. Erőszakosabb, agresszívebb játékot vártam volna, több vállalkozókedvet, bátrabb játékot, ez sajnos nem valósult meg. Tíz emberrel sejtettem, hogy nem lesz könnyű a második játékrész, ez így is lett, továbbra is elég sokat hibáztunk, de azért csak kihúztuk a végéig.

PELC U16 – Herend 3-2 (2-1) Gsz: Pődör, Pénzes, Péter ill. Etlinger, Molnár

PELC U16: Péter – Cseke, Ábrahám, Schlecht, Englert – Pénzes (’45 Váczi), Péter, Böröcz, Pődör – Töreki (’46 Kapcsándy), Fodor