shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Tréning innovatív eszközökkel

Egyesületünk Talent-programjában érdekelt gyerekek részvételével tartott edzésbemutatót a Bozsik-program győri régiós vezetője, Csáky László és területi koordinátora, Novák Péter. A két szakember az Exerlights eszközrendszer és a Funino labdarúgó edzésmódszer együttes használatát prezentálta a PELC szakmai stábjának és a Bozsik-programban résztvevő környező települések egyesületi képviselőinek.

A Funino-módszerben 4 kiskapura 3:3 gyerek játszik egymás ellen, az okosalkalmazást is használó Exerlights technikai eszköz lényege pedig az, hogy a gyerekeken és a 4 kapun elhelyezett lámpák színének (zöld illetve piros) váltogatásával, a központi egységbe táplált 16 program variálásával, folyamatosan változik a támadás iránya, a csapatok összetétele, azaz a játékkörnyezet. Ezekre a változásokra kell a játékosoknak minél gyorsabban reagálni.

„Az eszköz használata csökkenti a gyerekek reakció idejét és segíti a térlátásukat. A folyamatos koncentráció fenntartása mellett gyorsabb az észlelés, javul a figyelem, ezzel nőhet a döntéshozatal gyorsasága” – mondta a látottak-hallottak alapján Lengyel Ferenc, egyesületünk szakmai igazgatója, aki azt is hozzátette: a Funino-módszert edzőink már ismerik és alkalmazzák is, és amint a Magyar Labdarúgó Szövetséggel fennálló kapcsolati kereteken belül az Exerlights Pápára szánt darabja megérkezik, először a Talent-csoportunk, majd folyamatosan az összes többi „Bozsikos” csoportunk használni fogja azt. „Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a két előadónak, a gyerekeknek és a résztvevő edzőknek a színvonalas és hasznos programért!” – hangsúlyozta Lengyel Ferenc.

Még több fotó: www.facebook.com/ Pápai Egyesített Labdarúgó Club