shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Szakmai látogatás Dunaújvárosban

Egyesületünk edzői folyamatosan látogatják a különböző edzőtovábbképzéseket, keresve a szakmai továbblépésük lehetőségét.

Nyáron, amikor az MLSZ „Emeljük a szintet” továbbképző sorozata szünetel, más tanulási lehetőségeket is megragadnak szakembereink.  Így került sor 2017. július 24-én egy dunaújvárosi látogatásra, az „Egy darab gyepért alapítvány” meghívásának eleget téve. A PELC edzői karát Horváth Imre (U12,13), Horváth Tamás (U7,8), Radó Tamás (U 11 és „Coerver” edző) és Lengyel Ferenc (szakmai igazgató) képviselte.

Szellák Sándor szakmai vezető és tulajdonos valamint kollégái már több, mint egy évtizede hozták létre ezt az alapítványt és azóta is nagy megbecsülés közepette tevékenykednek, szakmai tudásukat gyakorlati tapasztalatok útján is gyarapítva. Különösen igaz ez a fentebb említett ún. „Coerver” képzési rendszerben elsajátított tapasztalati tudásukra.

Sándor és az egyesület edzői (Dobos László és Papp Péter) egy igazán tartalmas, tanulságos és élvezetes programmal vártak szakembereinket.

Mind a délelőtti, mind az ebéd utáni képzés hasonló mederben zajlott. Elméleti megbeszéléseken és a helyi gyermekek bevonásával szakmai bemutatókon vettek részt edzőink.

A fő téma kérésünknek megfelelően az ovifoci, a „Bozsik” korosztályok és a „Coerver”képzés kapcsolata, gyakorlati-elméleti megvalósítása volt.

A nap végén fáradt, de elégedett volt a PELC küldöttség, hiszen egy új szemléletbe, más sarokpontokon nyugvó tudáshalmazba tekinthettek be. A rengeteg hasznos információt feldolgozva és felhasználva edzőink hatékonyabb munkát tudnak majd végezni a PELC-es gyermekek fejlesztésében.

A programvégi egyeztetésen abban állapodott meg a két egyesület, hogy továbbra is tartja a kapcsolatot és különböző tornákon, sportbaráti rendezvényeken kölcsönösen vendégül látják majd egymást.

Köszönet a meghívásért és a lehetőségért!

Hajrá PELC!

Lengyel Ferenc
szakmai igazgató

Pápa, 2017. 08. 02.