shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Sikeres szakmai nap Szombathelyen

Az Illés Akadémia szervezésében 2024. április 23-án szakmai nap került megrendezésre, melynek témáját a kapusképzés képezte.

A programot Szvorda Melinda, sokszoros magyar válogatott kapus és jelenleg az Akadémia kapusképzését irányító szakembere nyitotta. Előadásában ismertette, hogy sportszervezetüknél aktuálisan miként folyik a leány kapusok képzése. Ezt követően bemutatta azt a frissen elkészült szakanyagot, amit a sportakadémiák adtak közre a hazai női labdarúgás helyzetéről, a képzésben tervezett fő irányokról.

A folytatásban a Pápai ELC Női Szakág részéről Laki Zoltán tartott elméleti prezentációt a kapus szerepéről a női labdarúgásban, majd Laki Bálint mutatott be gyakorlatsort a kapusok mérkőzés előtti bemelegítéséről olyan csapatoknak, ahol nincs speciális képzettségű személy, aki a kapust tudná segíteni.

Ezen a PELC két korosztályos kapusa Steiner Anna és Bendes Zsófia működtek közre.

Az MLSZ részéről jelen volt Sárközi István is, aki rendkívül magas szintűnek értékelte az előadást és gyakorlati bemutatót is. Kérte, hogy a PELC bemelegítésről készüljön közreadható mozgó anyag is.