shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Pályaavató a Perutzban

Utánpótlástornával avatták fel a műfüves játéktér melletti, füves, nagyméretű labdarúgó pályát a Perutz stadionban. A beruházás 100 millió forintból valósult meg, melynek anyagi fedezetét száz százalékban a társasági adó felajánlások biztosították.

Az ünnepség keretében U10-es minitornát rendeztek, melyen a házigazdák mellett az Illés Akadémia, a Győri ETO és az MTE 1904 fiataljai vettek részt. A focistapalántákat és a meghívott vendégeket Árvai Kristóf freestyle labdazsonglőr bemutatója kápráztatta el, majd dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő szólt az egybegyűltekhez. A politikus rámutatott, ahhoz, hogy szép eredményeket érjenek el a fiatalok, meg kell teremteni a megfelelő alapokat, az egyik ilyen a létesítmények rendbe tétele.

– Magyarországon a labdarúgás a legnépszerűbb sportág, az elmúlt tíz esztendőben az igazolt játékosok száma 158 ezerről 197 ezerre nőtt. Nemzeti ügy a fiatalok egészséges életmódra nevelése, hiszen a sport kitartásra, fegyelmezettségre, fair play-re nevel. 2014 óta több mint ezer pálya épült, élő füves közel száz – tájékoztatott dr. Kovács Zoltán.

Áldozó Tamás polgármester beszédében gratulált a PELC vezetőinek azért a munkáért, amit évről-évre végeznek azért, hogy minél jobb körülmények között tudják fogadni a gyerekeket, hiszen a legfontosabb az, hogy a gyerekek sportoljanak.

Grőber Attila, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club elnöke köszöntőjében emlékeztetett, az elmúlt egy évtizedben több mint 350 millió forint értékben valósultak meg fejlesztések a stadionban.

– Azt gondolom, hogy a pályák hidak, összekötnek sportolókat, szülőket. Azt kívánom minden fiatal sportolónak, hogy érezze meg ezeket a hidakat, menjen át ezeken és élvezze azt, hogy sportolhat.

Mint megtudtuk, a munkálatok 2022 májusában kezdődtek és 2023 februárjában értek véget. Az ötven fős lelátóval ellátott, élő füves pályán utánpótlás meccseket, felkészülési találkozókat, edzéseket tartanak majd.


Forrás: Pápai médiacentrum