shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

A PELC óvodás lányai is megmutathatták ügyességüket a NB I-es Női Teremlabdarúgó Kupa keretében

A magyar női futball közel ötvenéves történetében sokáig kiemelt szerepet játszottak a téli teremtornák. A korábbi hagyományok újraélesztése volt az egyik célja az MLSZ női szakágának, mikor tavaly kiírta a Női NB I-es Teremlabdarúgó Kupát. A hagyományok ápolása mellett természetesen a sportág népszerűsítése szempontjából is fontos eseménynek szánták a rendezvényt.

A Jet-Sol Liga nyolc csapata kapott meghívót a viadalra, a Ferencváros azonban egy korábban lekötött nemzetközi programja miatt nem tudta vállalni a részvételt, helyére az NB II-es Szent Mihály FC került.

A program január 20-án, szombaton kora délután kezdődött a csoportmérkőzésekkel, majd vasárnap reggel folytatódott, a torna döntőjét vasárnap rendezték a győri Magvassy Sportcsarnokban.

A mérkőzések közötti betétprogramok keretében az felnőtt játékosok és az szurkolók megismerhették a női kiemelt képzési központok 7-9 éves leány focipalántáit, akik bemutató mérkőzéseket játszottak egymással a szünetekben, képet adva a képzési központokban folyó munkáról. Egyed Ákos edző vezetésével bemutatkozhattak a PELC legfiatalabb leány játékosai is, akiknek remek élményt jelentett a legjobb magyar női játékosokkal egy parketten szerepelni.

A csapat tagjai: Palatin Dorka, Sipos Virág, Bauer Emma, Kővágó Edit, Szóllás- Bartl Barbara