shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Partneri megállapodást kötöttünk az MTK-val

Mindkét fél számára hasznos és előnyös együttműködési megállapodást kötött a Pápai Egyesített Labdarúgó Club és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia. A szakmai együttműködés értelmében a pápai klub a jövőben a legígéretesebb játékosait a fővárosi egyesülethez irányítja.

Az aláírásnál jelen volt Nagy Mihály, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club körzetközpont-vezetője, Székely Zsolt, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, valamint Kővári Péter, előakadémia-vezető. Néhány hónapos egyeztetés és eszmecsere után döntöttünk a partneri együttműködési megállapodásról, ami úgy gondolom, mindkét fél számára rendkívül hasznos és előremutató lesz avatott be az együttműködés hátterébe Nagy Mihály.

– Úgy vélem, a PELC és az MTK felfogása, filozófiája nagyon közel áll egymáshoz, melyből szakmailag és emberileg is sokat fejlődhetünk. Hozzánk hasonlóan a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián is ember- és egyéncentrikusan foglalkoznak a gyerekekkel, ahova nagyon komoly felmérések és egyeztetések után tudnak a nálunk kibontakozó és jó teljesítményt nyújtó fiatalok bekerülni. A PELC számára megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú egyesület, mint az MTK fantáziát lát a velünk való együttműködésben.

Székely Zsolt szakmai igazgató is örül a közös munkának, hiszen a klubok képzési filozófiája között sok hasonlóság van.

Nagy Mihállyal a személyes ismeretség indította el a kapcsolatfelvételt a két egyesület között, ismerem milyen szakmai munkát végez, tudom, hogy hogyan dolgozik fogalmazott a szakember. Előny, hogy az innen kikerülő játékosoknak ha nálunk folytatják pályafutásukat nem kell másfajta gondolkodásmódot átadni, hiszen azt már az anyaegyesületnél elsajátítják, ezáltal könnyebb lesz a beilleszkedésük, a továbbfejlesztésük. Olyan együttműködésre törekszünk, amiből mindkét klub profitálhat, a cél, hogy közösen érjünk el sikereket, kihozzuk az adott játékosból a maximumot, ehhez pedig az ő szorgalmára is szükség van.

Kővári Péter, az U14 alatti korosztályok vezetője a sajtóeseményen azt mondta, szem előtt tartva partneregyesületi modelljüket, szeretnék megosztani a pápai edzőkkel azt a szakmaiságot, ahogy ők dolgoznak, ugyanakkor nyitottak az új tapasztalatok szerzésére, a tanulásra.

Nagyon sok tehetség van ebben a régióban, szeretnénk ha ők már 14 év alatt becsatlakoznának a programunkba, olyan nemzetközi mérkőzéseken vennének részt, amire itt Pápán nem lenne lehetőségük. Jó példa a korábban említettekre Vancsa Zalán, aki 16 évesen mutatkozott be az NB I-ben és már a Manchester City ajtaján kopogtat.

A jövőbeni partneri kapcsolatot írásba is foglalták a klub képviselői, melyet a sajtótájékoztató végén aláírásukkal szentesítettek.

forrás: Pápa és Vidéke
fotók: Haraszti Gábor