shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Közel állt a dobogóhoz az U10

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club szervezésében a 2012. január elseje után születettek bajnokságával folytatódott a téli teremtornák sorozata. Az U10-es kupát Veszprém nyerte, a házigazdák két csapata közül a kékek épphogy lecsúsztak a dobogóról.

A PELC I. a Sárvár legyőzésével kezdte a tornát, ám a folytatásban balszerencsés vereséget szenvedett a Gyirmóttól és a Mosonmagyaróvár elleni 0-0 azt jelentette, hogy Horváth Tamás csapata a bronzéremért játszhatott. A PELC II. nehéz csoportba került, nem is termett számukra sok babér, a gyerekek az Ajkától, a Veszprémtől és a Soprontól is kikaptak, a helyosztón pedig egy szoros meccsen maradtak alul a Gyirmóttal szemben. A Sopron elleni bronzmeccsen Domingo Arizpe találatával ugyan a PELC szerezte meg a vezetést, ellenfele azonban fordított és végül magabiztosan nyert. A pápai edző a nyolcadik és a negyedik hely ellenére elégedett volt, annál is inkább, mert mint mondta, sok volt a hiányzójuk.

Minden játékosom próbálta tudása legjavát nyújtani, így nem lehetek csalódott – kezdte értékelését Horváth Tamás. A sárga csapatból többeknek ez volt az első tornája, játékban próbálták azokat visszaadni, amiket kértünk tőlük, megállták a helyüket. A kékeknek nem volt szerencséjük, hiszen a későbbi döntős Sárvárt a csoportmeccsek során le tudták győzni, jók voltak a labdakihozatalok és a gólszerzéssel sem volt probléma. Sajnálom a Gyirmót ellen 3-2-re elveszített meccset, ahogy a bronzmérkőzést is, sajnos többen karanténban vannak, csak egy cserém volt, emiatt elfáradtunk.

A torna végeredménye: 1. VFC USE, 2. Sárvár, 3. Sopron, 4. PELC I., 5. FC Ajka, 6. MTE 1904, 7. Gyirmót, 8. PELC II.

Különdíjasok:

A legjobb kapus: Schmalek Ádám (Sopron)

A legjobb játékos: Bényi Péter (Veszprém)

A gólkirály: Kőrősi Bálint 7 gól (FC Ajka)

A legjobb hazai játékos: Domingo Arizpe

forrás: Pápa és Vidéke
Képek: Haraszti Gábor és Geschitz Gergely
További képek facebook oldalunkon.