shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Női NB II.: Első hazai siker

Az NB II-es női labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában a Nagykanizsát fogadta a Pápai Egyesített Labdarúgó Club. Tóth Ferenc tanítványai egy küzdelmes találkozón Major Brigitta találatával 1-0-s győzelmet arattak.

A Paks elleni idegenbeli sikernek és az ajkai döntetlennek köszönhetően sikerült elmozdulnia az utolsó helyről a PELC-nek, mely a 10. helyről várta az ötödik kanizsaiak elleni két félidőt. A mérkőzésen egészen a 63.percig nem született gól, egymást gyűrték a csapatok, aztán egy szöglet után Major találatával a hazaiak megszerezték a vezetést. A hátralévő időben nagy erőket mozgósítva a pápaiak megőrizték minimális előnyüket és az idei szezon során először hazai győzelmet ünnepelhettek, a bajnokit Várhelyi kiállítása zárta le.

PELC – Nagykanizsa 1-0 (0-0)  Gsz.: Major

PELC: Kiss – Tolner (Molnár 58.), Pődör, Fellner (Schmera 46.), Horváth (Várhelyi 58.), András (Kalányos 78.), Major, Élő (Balogh 29.), Szücs, Buzdor, Bendes

Markos László (a PELC edzője): Kimondottan jó, taktikus, fegyelmezett játékkal nyertünk úgy, hogy több száz százalékos gólhelyzetet kihagytunk. El kell ismerni, hogy az utolsó tíz percben beszorultunk, ám egy kontrából a 90.percben így is volt egy ajtó-ablak ziccerünk, ami sajnos szintén kimaradt. Örülünk a sikernek, az elmúlt fordulók eredményein látszik, hogy játékban előrelépett a csapat, melynek köszönhetően az élmezőnyhöz tartozó csapatokkal is partiban tudunk lenni.

forrás: Pápai médiacentrum