shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Műfüves pályaavató

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor
Eredeti cikk: ITT

 

VIDEÓ a pályaépítésről

VIDEÓ a TAO fejlesztésekről

 

Mintegy 30 millió forintból az önkormányzat, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club és a támogatók együttműködése nyomán épült meg a Perutz Stadion és a Sportcsarnok közötti területen az új, 22×42 méteres műfüves labdarúgó pálya, melyet ünnepélyes keretek között szerda késő délután adtak át. Az ünnepi átadón a megjelenteket elsőként Grőber Attila, az egyesület elnöke üdvözölte, aki beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a pálya megépítéséhez, különös tekintettel a labdarúgó szövetségre és az önkormányzatra. Az elnök szerint egy ilyen pályaavató több üzenetet is közvetít.
– Egy ilyen eseménnyel egyfelől azt üzenjük a játékosoknak, hogy érdemes nálunk focizni, hiszen akár az NB I-ig is eljuthatnak, másfelől pedig azt, hogy a sport nemesít, összehozza az embereket. Ez a játéktér is azt bizonyítja, hogy a jövő nemzedékéért érdemes összefogni, és vannak olyan dolgok, amiket csakis közösen, összefogással érhetünk el – tette hozzá Grőber Attila. Császár László, az MLSZ Veszprém Megyei Szövetségének társadalmi elnöke arról tájékoztatta a hallgatóságot, hogy a megyében a pápai már a tízedik pálya, mely átadásra kerül.
– Országos és megyei szinten is a kiemelt sportágak közül a labdarúgás kapja a legtöbb társasági adó támogatást, a fejlesztésre fordítható összegek tekintetében megyénk jól áll, hiszen évente körülbelül 6-700 millió forintot tudunk felhasználni, országos szinten pedig mintegy 30 milliárd forint kerül be a labdarúgásba. Azt kívánom, hogy sok-sok kisgyerek lelje örömét ebben a pályában, mozogjanak, élvezzék ezt a sportágat és bízom benne, hogy a lehető legmagasabb szintre tudnak eljutni. A pályát dr. Áldozó Tamás adta át az utánpótlásnak, a polgármester rávilágított arra, hogy a sport kitartásra, munkára, alázatra nevel, csupa olyan dologra, amire a fiatal generációnak szüksége van.
– Azért is nagy öröm egy új sportlétesítményt átadni, mert egyben azt is érezzük, hogy teret tudnunk biztosítani gyermekeinknek. Öröm volt átadni korábban az uszodát, a Sportcsarnokot, a Küzdősport Centrumot vagy épp az asztalitenisz termet. Azt szeretnénk itt látni, hogy az utánpótlás folyamatosan használja a játékteret, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy sok olyan tehetséges pápai focista nőjön fel, mint mai meghívott vendégeink.
Az avatáson részt vett Király Botond és Novák Csanád, egykori PELC-es növendékek, akik már az NB I-ben is bemutatkozhattak, illetve elfogadta a meghívást Éger László és Tököli Attila, korábbi válogatott labdarúgók. Király Botond, a Vasas játékosa elismerően beszélt az utóbbi években végbement fejlesztésekről, mint mondta, annak idején előfordult, hogy a Mező pályán azzal indult az edzésük, hogy a vakondtúrásokat gereblyével elsimították, szerencsére a vezetőségnek hála mostanra megváltozott a helyzet.
– Nagyon boldog vagyok, hogy Pápán nevelkedhettem, mindig szívesen térek vissza, amikor időm engedi egy-egy Perutz mérkőzést is megnézek. Örömmel látom, hogy folyamatosan fejlődik az egyesület, és hogy ennyi időt és energiát fektetnek a vezetők, edzők a fiatalokba. A körülmények kitűnőek, véleményem szerint minden adott ahhoz, hogy a gyerekek idővel magas szinten futballozhassanak – bizakodott a Vasas játékosa.
Az eseményen az önkormányzat és a TAO támogatók csapata, valamint a PELC ifjú labdarúgói barátságos mérkőzéseket játszottak, valamint rövid műsort adott Árvai Kristóf, freestyle labdazsonglőr. A meghívott játékosok a Sportcsarnok VIP termében pedig közönségtalálkozón meséltek pályafutásukról és válaszoltak az érdeklődők kérdéseire.