shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Műfüves grundpályát avattunk

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor
Eredeti cikk és további képek: ITT

Pápa Város Önkormányzata, a TAO támogatók, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) együttműködésének eredményeképpen kevesebb mint egy hónap alatt a Perutz stadion és a Sportcsarnok közötti területen új műfüves grundpálya épült. Az MLSZ Országos Pályaépítési Programja keretében megvalósuló 14×26 méteres játékteret palánkkal, labdafogó hálóval, kapukkal, villanyvilágítással szerelték fel, a beruházás során a pálya mentén a Pápai Városfejlesztő Kft. munkatársai járdát is építettek. A beruházás teljes költsége bruttó 17 millió 464 ezer 587 forint volt, melyhez az önkormányzat a 30 százalékos önrészt biztosította 3.989.376 forintos összegben. Az ünnepélyes pályaavatót kedden kora este tartották, ahol elhangzott, a PELC támogatói bázisából a Hirtenberger Bt. 10.000.000 forint, a PricewaterhouseCoopers Kft. 3.500.000 forint társasági adó hozzájárulást adott. Az eseményen jelen volt dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester, Grőber Attila, a PELC elnöke, Csik Ferenc, az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatósásának vezetője, valamint a Hirtenberger Bt. képviseletében Király Gábor. Dr. Kovács Zoltán államtitkár köszöntő beszédében hangsúlyozta, a kormányzati célok között az egyik legfontosabb az egészségmegőrzés és a sport, ennek érdekében évekkel ezelőtt a kormány sportpályák építésébe kezdett. – Az elmúlt időszakban országszerte mintegy 1002 pálya épült, ebből Veszprém megyében 74 játéktér került megépítésre illetve felújításra. Azt gondolom, ebből leginkább a gyerekek profitálnak, hiszen aki sportol, felnőttként az életben is jobban megállja majd a helyét, megtöbbszörözi az akaraterőt, és a sport terén szerzett tapasztalatok az élet nehézségein is könnyebben átsegíthetik az embert.

Dr. Áldozó Tamás rávilágított arra, hogy a mai fiatalokat csak minőségi környezettel lehet megszólítani, a Perutz stadion pedig mára egy ilyen hely lett. – Az elmúlt hét napban ez már a harmadik sportlétesítmény, melyet átadtunk, hiszen korábban egy streetball pályát és egy szabadtéri fitness parkot is a nagyközönség rendelkezésére bocsájtottuk. Köszönetemet szeretném kifejezni a Hirtenbergernek azért, mert a külföldi tulajdonban lévő gazdasági társaságok közül példamutató módon jártak el, ők voltak az elsők, akik a Pápán megtermelt eredményből a társasági adókedvezményen keresztül pápai sportszervezetet támogattak. Azt remélem, hogy példájukat a jövőben más, külföldi tulajdonban lévő gazdasági társaságok is követni fogják.

Grőber Attila, a PELC elnöke miután köszönetet mondott a támogatóknak kiemelte, pár év alatt gyakorlatilag egy új utánpótlás központot sikerült felépíteni, aminek a mostani grundpálya egy újabb lépcsőfoka, de itt még nem állnak meg, szeretnének további terveket megvalósítani. A beszédek után dr. Kovács Zoltán jelképesen átadta a pálya kulcsát Pethő Zsombornak, a PELC játékosának, majd az U11-es korosztály Radó Tamás vezetésével bemutató edzést tartott. Mint elhangzott, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club korosztályos csapatai közül az előkészítő korcsoportok (U7, U8, U9, U10, U11) edzenek majd a grundpályán. Az új terület a kicsi gyerekek életkorának, képzettségének megfelelő méretű, a nagyobbak számára pedig az egyéni technikai képzésben nyújt segítséget. A nap az önkormányzat és a TAO támogatók valamint a Hirtenberger Bt. csapatának egymás elleni barátságos mérkőzésével zárult.