shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Ismét Bozsik korcsoportok mérkőztek a Perutz Stadionban

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor
Eredeti cikk és további képek: ITT

 

Az OTP Bank Bozsik Egyesületi Program harmadik tavaszi tornájának házigazdája a Pápai Egyesített Labdarúgó Club volt. A régió B2 csoportjába tartozó csapatok, az Üstökös, Győrújfalu, Mosonmagyaróvár, Gyirmót, a kapuvári Nebuló FC és természetesen Horváth Imre és Radó Tamás U11-es és U12-es csapatai a Perutz Stadion center-illetve műfüves pályáján körmérkőzéseket játszottak. Radó Tamás, a PELC utánpótlás edzője a torna végén elégedett volt, hiszen U11-es tanítványai öt mérkőzésükből mindössze egy alkalommal maradtak alul, kettőt megnyertek, két alkalommal pedig döntetlenre végeztek.

– Örömmel mondhatom, hogy ezzel a korosztállyal is bő létszámmal tudok dolgozni, az edzéslátogatottsággal sincs probléma, egyedüli nehézséget az jelenti, hogy rengeteg új játékos csatlakozott a csapathoz, akiket szinte a nulláról kell felhozni a többiek szintjére. Azt gondolom, e tekintetben jó úton haladunk, igaz időre van még szükségünk, de a szorgalommal nincs gond, biztos vagyok benne, hogy az újak utolérik a többieket. A pápai fordulóval elégedett vagyok, több jó egyéni teljesítmény mellett a csapatjáték is rendben volt, szép akciókból szereztünk gólokat.

Horváth Imre tanítványai egy évvel fiatalabbak a mezőnynél, de nemcsak ez okoz fejfájást a PELC edzőjének.

– Sajnos eléggé nehezen kovácsolódik csapattá ez a 2005-ös korosztály, tavaly nyáron vettem át a srácokat és nem egyszerű szót érteni velük. Néhányan eléggé öntörvényűek és nehezen találják meg a közös hangot a  társaikkal, ez is közrejátszik abban, hogy nem vagyunk eléggé eredményesek a csapatjáték tekintetében, és jó csapatszellemről sem nagyon beszélhetünk. Pozitívum, hogy jövőre is maradunk ebben a B2 besorolásban, és addigra talán jobban összekovácsolódik a keret és egy kis rutint szerezve eredményekben is előrelépünk. Ami a mérkőzéseket illeti, két 1-0-s vereséggel kezdtünk a Gyirmót és az Üstökös ellen, aztán egy 0-0-s döntetlen következett a Győrújfalu ellen, majd 1-1-re végződött az MTE elleni húsz perc. Az utolsó mérkőzésen sok helyzetünk volt, a Kapuvár viszont kevés lehetőségéből egyet gólra váltott, így 1-0-ra kikaptunk.

A torna zárásaként a résztvevőket csokoládéval jutalmazták az edzők.