shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Indul az MLSZ új, megyei szintű tehetségfejlesztő programja (frissítve)

Rendkívül gyors tempóban, máris indul a  Magyar Labdarúgó Szövetség új, Bernd Storck és az általa vezetett sportigazgatóság által kidolgozott, megyei szinten működő tehetségfejlesztő program.

Az alábbiakban az mlsz.hu honlapon megjelent ismertetőt tesszük közzé a programról, valamint a 2016.02.26-án az MLSZ Tehetségközpontjának Szakmai stábja szervezésében megrendezendő megyei kiválasztó dokumentumait. Helyszín: Veszprém, Erdész u. 1.

Az mlsz.hu cikke:

A Magyar Labdarúgó Szövetség a Bernd Storck vezette sportigazgatóság vezetésével egy új, megyei szinten működő tehetségfejlesztő programot indított el.

A projekt célja, hogy a 12-14 éves korosztály legtehetségesebb hazai labdarúgói egységes, minőségi képzést kapjanak, és 15 éves korukra már a megfelelő technikai, taktikai, fizikai készségek birtokában álljanak az első szövetségi szinten működő utánpótlás-válogatott, az U15-ös együttes rendelkezésére. A program megyei szinten zajlik, Budapesten és Pest megyében két-két, a többi megyében egy-egy tehetségközpont alakul meg, ezekben a sportigazgatóság által aprólékosan kidolgozott, egységes edzésmunkával képzik régiók legígéretesebb futballistapalántákat.

– Az MLSZ új projektjének lényege, hogy német mintára tehetségközpontokat alakítunk ki, melyek feladata az ország legügyesebb 12-14 éves játékosainak megtalálása, képzése lesz – mondta Bernd Storck a programról. – Az első feladatunk, hogy átadjuk a központokban dolgozó ötfős stábok tagjainak azt a tudást, amely kulcsfontosságú az eredményes munkához. A megyék részére részletesen kidolgozott edzésprogramot állítottunk össze, a központok így ugyanazon irányelvek mentén képzik a játékosokat, minden helyszínen ugyanazt az edzésmunkát elvégezve, és ugyanazokat a követelményeket szem előtt tartva. Szeretnénk egy új, képzett futballgenerációt nevelni, a célunk, hogy már a legfiatalabb válogatott korosztályba minőségi futballisták kerüljenek be, ezért a programban nem a mennyiségi, hanem a minőségi képzésre helyezzük a hangsúlyt.

A program az elmúlt napokban az ötfős megyei stábok (két edző, egy kapusedző, egy erőnléti edző, valamint egy fizioterapeuta) felkészítésével indult el, majd a központok, az MLSZ szakmai stábjával közösen, február végén, március elején kiválasztják azokat a fiatalokat, akik tavasztól a három korosztályban (U12, U13, U14) heti egy alkalommal közösen gyakorolnak majd a tehetségközpontokban.

– A kiválasztás során elsősorban a technikai képességeket figyeljük, emellett a koordináció, a játékosok személyisége, gondolkodása, a labdás és a labda nélküli mozgása is fontos szempont. Ügyeltünk arra is, hogy minden központba megfelelő edzők kerüljenek, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fiatal labdarúgókkal foglalkozó edzők egyben jó tanárok is legyenek, akikre felnéznek a játékosok, és akik a pályán maguk is meg tudják mutatni, amit tanítványaiktól kérnek – tette hozzá Bernd Storck.

A labdarúgók képzését tehát a megyei tehetségközpontok végzik, de a szövetség szakmai stábjának tagjai folyamatosan figyelemmel kísérik a kiválasztott fiatalok fejlődését. Május végétől regionális tornákat rendeznek a megyei csapatok számára, később regionális válogatottak alakulnak ki, melyek tagjai rendszeresen készülnek együtt Telkiben, a szövetségi edzők irányításával.

A 2016.02.26-án az MLSZ Tehetségközpontjának Szakmai stábja szervezésében megrendezendő megyei kiválasztó dokumentumai:

Megyei kiválasztó résztvevői 2002-es korosztály

Megyei kiválasztó résztvevői 2003-as korosztály

Megyei kiválasztó résztvevői 2004-es korosztály

Kiválasztó forgatókönyve  (Figyelem, változás!)

Adatlap (kitöltve kell vinni)

A kiválasztóra való utazás részleteiről a későbbiekben honlapunk és az edzők adnak tájékoztatást.