shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Funino focitábor

Forrás: papa-ma.hu
Szerző: Haraszti Gábor
További képek: ITT

 

A Funino edzésmódszerrel és az Exerlights eszközrendszerrel is megismerkedhettek azok a gyerekek, akik részt vettek a Pápai Egyesített Labdarúgó Club focitáborában. Idén is három turnusban várták a piciket, akik a Munkácsy Sporttelepén csiszolhatták tudásukat és tölthettek el társaikkal egy kellemes hetet. A Funino módszer egy optimális képzési modell a fiatal játékosok kreatív teljesítőképességének fejlesztésére. A program mottója a Horst Wein által kidolgozott edzésmódszer hitvallását alapul, miszerint „A jövő futballja mindig a fejben kezdődik és a lábban végződik.” Horváth Imre táborvezető arról tájékoztatott, hogy minden turnusban legalább 40-50 fővel dolgoztak, az ifjú focistapalánták pedig lelkesen és ügyesen teljesítették a rájuk szabott feladatokat.
– Az elmúlt közel 18 évhez hasonlóan ezúttal is három turnust hirdettünk meg, amire nemcsak PELC-es gyerekek, hanem olyanok is jelentkeztek, akik nem tagjai az egyesületünknek – mesélte Horváth Imre. – Igyekeztünk változatos foglalkozásokat összeállítani a fiúknak és lányoknak, kollégáimmal négy csoportban, négy különböző területen dolgozunk. Tavaly vezettük be a Funino módszert a táborba, amit a picik jól fogadtak, élvezik a 2-2, 3-3, 3-2 elleni játékot, az exerlights eszközt és az elmaradhatatlan egymás elleni „rangadókat”. Igyekeztünk a hasonló korú és játéktudású gyerekeket egy csoportba tenni, ezáltal mindenki ugyanolyan ütemben tud fejlődni.
Horváth Imre hozzátette, a nagyobbakkal a támadás felépítéseket, labdavesztés utáni visszatámadásokat, versenyszerű feladat-végrehajtásokat és a kapu előtti befejezéseket is gyakorolták a hét során. Természetesen a kikapcsolódásra is jutott idő, Várkert látogatás, közös ebéd és a fagyizás sem maradhatott el.