shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Elkezdődött a műfüves pályák felújítása

A két városi tulajdonú műfüves pálya, a Perutz Stadionhoz tartozó nagypálya, és a Spartacus Sporttelephez tartozó kispálya felújítása kezdődött meg a mai napon. Mindkét pálya elhasznált állapotban van, a felújítás nagyon rájuk fér. A gumi granulátum teljesen összetömődött, a műfűszálak pedig elfeküdtek és hosszanti irányban felszakadoztak. A helyreállítás eredményeként bár újak nem lesznek, de biztonságosan használhatóvá válnak és néhány évig még szolgálhatják a sportolni vágyókat, legyen szó versenysportról, vagy szabadidős tevékenységről.

A két pálya felújításának költsége meghaladja a másfél millió forintot. A költségeket a Városgondnokság és a PELC állja 2/3-1/3 arányban. A helyreállítás négy ütemben zajlik: egy speciális gép segítségével előbb alaposan felporszívózzák a területet, aztán fellazítják a gumi granulátumot, ezt követően új granulátumot szórnak a pályára és végül befésülik, bedolgozzák ezt az anyagot a felületbe.

A munkálatok ma kezdődtek meg a Spartacus Sporttelepen és néhány napot vesznek igénybe. A Perutz műfüves pályáján egy nagyobb géppel dolgoznak majd a szakemberek, ott akár egy hétig is eltarthat a munka.

10763447DSCN4312 198b838170814d8c4863ea0994a61c83 vizjel3 vizjel2vizjel.php