shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Bozsik torna a Perutz Stadionban

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor
Eredeti cikk és további fotók: ITT

 

Új struktúrában folytatódott a Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) U11-es és U13-as együttese számára a Bozsik Egyesületi Program. A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint a 2016/2017-es tavaszi szezontól ugyanis az ország 12 nagy utánpótlásműhelye regionális központként jelenik meg, és mindegyikhez hat-hat alközpont tartozik, ahol összesen 200 csoportra bontva futballoznak a 6-13 éves gyermekek, szakmai felügyeletüket az MLSZ által megbízott szakmai vezetők és koordinátorok irányítják, az alközpontvezetők és a csoportvezetők segítségével. Az elsődleges cél továbbra is a játék- és élményközpontú labdarúgás megteremtése, valamint az utóbbi években jelentősen megnövekedett egyesületi tömegbázis megtartása. Az új struktúrában biztosított a további fejlődés a tehetséges gyerekek számára, egyúttal az előrelépés lehetősége az alközpontok és a regionális utánpótlásközpontok felé. A tornákon továbbra sem az eredmény az elsődleges szempont, ennél sokkal fontosabb a játék öröme, a gyerekek sportág melletti elkötelezettségének erősítése. A PELC – mint szakmai elöljáró – a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia besorolása alá került, Radó Tamás és Horváth Imre tanítványai a ‘B’ csoportban Győr, Mosonmagyaróvár, Csorna, Gyirmót és Sopron ellen tarthattak ismét erőfelmérőt.

– Az első tavaszi fordulót Csornán rendezték, az ott szerzett tapasztalatok alapján elmondhatom, ez a mi képességeinknek megfelelő csoport – mesélte Horváth Imre, a PELC edzője. Sokkal szorosabb mérkőzéseket játszottunk ezekkel a csapatokkal, mint mondjuk a Videotonnal, a Felcsúttal vagy épp a Veszprémmel, és a fejlődés szempontjából sem utolsó: a labdarúgó-palánták sokkal nagyobb önbizalommal mennek fel a pályára, meg merik csinálni az edzéseken gyakoroltak és több sikerélményük is van. A hazai fordulóval jómagam és véleményem szerint a gyerekek és a szülők is elégedettek lehetnek, több győzelmet is arattunk, de ami nekem ennél is fontosabb, nagyot küzdöttek a srácok és a hátsó alakzatunk rendkívül stabil volt, erre lehet építeni.

Horváth Imréhez hasonlóan Radó Tamás is elégedett volt U11-es tanítványaival, hiszen két ízben is győzelmet ünnepelhettek a lefújás után.

– A Gyirmót elleni első meccsünkön visszafogottan kezdtünk, a meccs második felére aztán magukra találtak a játékosok, és sikerült kiharcolnunk egy 1-1-es végeredményt. Az ETO ellen teljesen más felfogásban léptek pályára, megcsinálták azokat a mozgásokat és passzokat, amiket kértem, sikerült is egy góllal nyernünk, ami azt gondolom, nagy fegyvertény. A Csorna ellen egy kis visszaesés mutatkozott, 1-0-ra alulmaradtunk, a Mosonmagyaróvár elleni húsz perc során több jó egyéni teljesítményt is láttam, sikerült is nyernünk 2-0-ra. Sopron ellen nem jött ki a lépés, 4-0-val a vendégek nyertek, de mindenképp pozitívnak értékelem a csapat teljesítményét.