shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Bern Stork előtt vizsgáztak fiataljaink

A Magyar Labdarúgó Szövetség utánpótlásért is felelős igazgatójaként Bern Stork is ellátogatott Veszprémbe, ahol péntek dél óta zajlott az U12-14-es megyeválogatottak kiválasztója. Az új tehetségkutató, és-gondozó programot német mintára Storck találta ki, és igyekszik minden helyszínen személyesen is beletekinteni a felmérésekbe.

Az új program első lépéseként megyei válogatót tartottak a legügyesebb játékosoknak. Három korosztály legkiemelkedőbb labdarúgóit válogatta ki Rugovics Vendel szakmai koordinátor, a VFC USE szakmai igazgatója. Többek között Pápáról, Tapolcáról, Ajkáról is érkeztek futballistapalánták.

Első lépésként minden résztvevő egy felmérésen vett részt, ahol 10-20-30 méteres sprint, agilityteszt labdával és anélkül, labdás technikai fel-adatok, valamint játék szerepelt a programban. Az itt elért eredményeket az MLSZ küldöttei, Belvon Attila, az U15-ös válogatott szövetségi edzője és segítője, Németh Antal, illetve a VFC USE szakedzői elemezték ki. Az U14-es korcsoportból 20+3, az U13 és U12-es korosztályból 18+3 játékos kapott meghívást a megyeválogatottba. Innen a legjobbakat előbb a regionális válogatottba küldik tovább, majd a kiemelkedő tehetségek számára a végső cél az U14-es korosztályos magyar válogatott lesz.

Stork és szakmai stábja a veszprémi látogatás során elégedetten konstatálta, milyen sok ügyes gyerek focizik megyénkben.

Veol.hu cikke nyomán
Fotók. Penovác Károly és Balogh Ákos

BS BS3 BS4