shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Átadták a városi Jó tanuló, jó sportoló díjakat

Forrás: www. papa-ma.hu
Haraszti Gábor cikke nyomán
Eredeti cikk: ITT

 

Pápa Város Önkormányzata idén is díjazta azokat a tanulókat és felkészítőiket, akik 2016-ban a sport-és/vagy a tanulmányok terén kiemelkedő országos eredményeket értek el. A Sportcsarnokban közel 140 diák és 60-nál is több felkészítő részesült elismerésben, a jutalmakat dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár adta át. A Jó tanuló, jó sportoló ünnepség a Weöres Sándor Általános Iskola tanulóinak műsorával indult, előbb az 5.b-sek papagájtánc, majd a 6.a-sok macskatánc produkcióját tekinthették meg a jelenlevők, a rövid előadás a 3.b-sek Hógolyózás bemutatójával zárult. Ezt követően dr. Kovács Zoltán szólt a hallgatósághoz, az államtitkár úgy fogalmazott, aki jól sportol, aki jól tanul, az az életben is sikeresen tudja majd megállni a helyét.

– Talán kevesen tudják, de ennek a díjátadónak az ötlete Pénzes Ferenc tanár úr fejéből pattant ki valamikor a ’90-es évek elején. A Türr Gimnázium kiváló tanára vetette fel, hogy mi lenne, ha nemcsak szűk körben, az iskolákon belül, hanem a nagyközönség előtt is elismernénk a diákok sport és tanulmányi eredményeit. Ezt az önkormányzat nagyon jó kezdeményezésnek tartotta és támogatta is. Akik ma itt vannak, nemcsak Pápán, hanem országos szinten is kiemelkedő eredményeket értek el, mellyel öregbítették városunk hírnevét. Nemcsak nekik jár a gratuláció, hanem a tanáraiknak, edzőiknek és természetesen a szülőknek, nagyszülőnek is. Kívánom, hogy jövőre még többen üljenek a széksorokban, ami azt jelenti, hogy az idei teljesítményeket sikerült túlszárnyalni.

Az államtitkár végezetül mindenkinek boldog karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet kívánt. Az ünnepség állófogadással ért véget.

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club és a Pápai Perutz FC négy utánpótlás játékost és edzőiket delegálta az ünnepségre.

Barth Vendel, Ábrahám János, Joó Milán, Császár Jácint, valamint edzőik, Lengyel Ferenc, Orovecz András, Horváth Imre és Forsthoffer Tibor vehetette át a városi elismerést!

Gratulálunk!

 

67810629dscn6197 72509637dscn6200