shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Apuka Kupa – Az U8 szülői csapat a bajnok!

Remek hangulat, sportszerű mérkőzések és családias légkör jellemezte a III. PELC Apuka Kupa rendezvényünket. Az alábbiakban a papa-ma.hu hírportál tudósítását tesszük közzé az eseményről.

Eredeti cikk: ITT

 A torna jegyzőkönyve.

 

Nyolc csapat részvételével harmadik alkalommal rendezte meg a Pápai Egyesített Labdarúgó Club Apuka Kupa névre hallgató teremlabdarúgó tornáját, melyen az egyesületben futballozó gyerekek szülei és nagyszülei szerepelhettek, valamint az adott korcsoport edzője és egy más csapatban nem szereplő PELC edző vagy alkalmazott, tisztségviselő. Az olyan szülő, akinek több gyermeke is szerepel különböző korcsoportú PELC-es csapatokban, illetve azon edzők, akik több korcsoportban vezetőedzők, más csapat mezét is magára húzhatták. A szervezők a két négyes csoportban körmérkőzést rendeztek, az ’A’ csoport rendkívül kiegyenlített volt, mutatja ezt az is, hogy négy meccs is döntetlenre végződött, a végső helyezésekről így az utolsó két összecsapás döntött, az elődöntőbe végül az U8-as apukák és a Fluimucil fantázianevű együttes jutott. A ’B’ jelű négyesből az Etil Alakulat veretlenül került tovább, második az U9 lett. A legjobb négy között is nüanszok döntöttek, végül úgy alakult, hogy a fináléban két ’A’ csoportos csapat, az U8-as apukák valamint a Fluimucil csapott össze. A sportszerű meccsen egy gól döntött, a játékrész derekán Orovecz András bombagóljával az U8 szerezte meg a vezetést, és mint később kiderült, ez a végső sikerhez is elég volt. Második tehát a Fluimucil gárdája lett, a bronz az U9-et képviselő kollektívnak jutott. Az eredményhirdetésen az okleveleket, serlegeket és érmeket Grőber Attila elnök, Lengyel Ferenc szakmai igazgató valamint Király Botond, a Vasas labdarúgója adta át. A szervezők a különdíjakról sem feledkeztek meg, a gólkirály Kun-Szabó Attila (U9) lett, a torna legjobb kapusának Janus Tibort (U8-as apukák) választották, a legjobb játékos címét Vesztergom Józsefnek (U8-as apukák) ítélték oda. Horváth Tamás, a tornagyőztes csapat edzője nemcsak amiatt volt boldog, mert két különdíjat is bezsebeltek, hanem amiatt is, mert sikerült megvalósítani amiért jöttek.

– Nehezen indult a torna, mivel az első két meccsen nem sikerült az ellenfél kapujába találni, igaz mi sem kaptunk gólt. Ezek után nem hittem, hogy meglehet az első hely, szerencsére a csapattársaim rámcáfoltak, elindult a szekér és két 2-0-s sikerrel a döntőben találtuk magunkat, ahol Orovecz András szépségdíjas találatával ismét győzni tudtunk. Mindenki előtt le a kalappal, de külön meg szeretném említeni Janus Tibort, akinek érintetlen maradt a kapuja, nagyszerű teljesítmény volt ez attól, aki eredetileg nem is kapus, és csak nagy unszolásra húzott kesztyűt.

Grőber Attila elnök úgy fogalmazott a jelenlévőknek, hogy ezen a napon mindenki győztesnek érezhette magát, hiszen a PELC-es gyerekek arcán büszkeséget látott, amikor családtagjaik gólt lőttek, nagyot védtek, vagy épp egy szép szerelést vagy cselt mutattak be, és ez a legfontosabb. Az ünnepélyes pillanatok után az ovis korosztályt ünnepváró ajándékozásra várta a klub, mely a Mikulás csomag mellett a Musical Stúdió jóvoltából rövid műsorral is kedveskedett a piciknek.

Haraszti Gábor

 

78890059dscn6182