shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

U8 – Véget ért a hazai teremtorna sorozat

Utolsó hazai rendezésű felkészülési teremtornánkat rendeztük vasárnap a Sportcsarnokban, ahol U8-as fiataljaink léptek a küzdőtérre. Az PELC Kupa eseményeiről a papa-ma.hu hírportál tudósítását közöljük.

A 2008. január elseje után születettek tornájával véget ért a Pápai Egyesített Labdarúgó Club által rendezett idei labdarúgó teremszezon. Az U8-asok kupájára három pápai csapat mellett Dunaszeg, Balatonfüred, Gyirmót, Győr, Keszthely és Ajka fogadta el a meghívást. A kilenc alakulat három hármas csoportban körmérkőzéseket játszott, a csoportok első helyezettjei a ’’D’’ csoportba, a csoport másodikak az ’’E’’ csoportba, míg a csoport harmadikak az ’’F’’ csoportba kerültek, ahol szintén körmérkőzéseket rendeztek. Amennyiben döntetlen állásnál szólalt meg a mérkőzés végét jelző dudaszó, előbb 3+1-ben, egy perc elteltével 2+1-ben, újabb egy perc elteltével 1+1-ben folyt a játék egészen az első gólig. A PELC egyes csapata győzelemmel kezdte a tornát, majd Balatonfüredtől vereséget szenvedett, és a körbeverések miatt egy góllal lemaradt a második helyről. A PELC II. Gyirmóttól 3-0-ra kapott ki, a győriek legyőzésével azonban el tudta csípni a második helyet. Györkös Zoltán és Kiszlinger Balázs harmadik számú együttese Keszthelytől és Ajkától is csak minimális különbséggel maradt alul, így a harmadik kalapba került. A rájátszásban végül a mieink egy ötödik, egy hetedik és egy kilencedik helyet szereztek, Györkös Zoltán azonban így sem volt elégedetlen.

– Gratulálok mindenkinek, szerencsére sokan járnak hozzánk edzésre, így három csapattal is el tudtunk indulni. Kicsivel több szerencsével végezhettünk volna előrébb is, ám nem vagyunk elégedetlenek, a lényeg, hogy mindenki sikerélményekkel mehetett haza, játszottunk egy jót. A játékstílusunk még alakulni fog a jövőben, szeretnénk, ha a gyerekek elsajátítanák a rövidpasszos játékot, ezt gyakoroljuk. A torna véleményem szerint színvonalas volt, megérdemelten nyertek az ajkaiak, szépen és eredményesen játszottak.

A győztesnek járó trófea végül tehát Ajkára került, nem érdemtelenül, hiszen a szomszédváriak veretlenek maradtak és még gólt sem kaptak. Edzőjük, Szélessy Péter elmondta, ez volt a picik első tornagyőzelme.

– Az volt a célunk, hogy az edzésen gyakoroltakat visszaköszönjenek a pályán, ez maximálisan meg is valósult, igazi csapatgyőzelem a mai siker, beérett a három éves munkánk. Színvonalas tornán vagyunk túl, köszönet a szervezőknek, minden kifogástalan volt, ellenfeleink is ügyesen játszottak.

A torna legjobb kapusának Juhász Hunort (Balatonfüred) látták, a gólkirály négy találattal Járeb Máté (Dunaszeg) lett, a torna legjobbjának Németh Dávidot (Ajka) választották, míg a legjobb hazai labdarúgó különdíját Gulyás Botondnak ítélték oda.

Végeredmény:
1. Ajka
2. Gyirmót
3. Balatonfüred
4. Dunaszeg
5. PELC II.
6. Keszthely
7. PELC I.
8. Üstökös FC Győr
9. PELC III.

Haraszti Gábor

U8 U8d U8b