shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

U7 – Bemutatkoztak a legkisebbek

Az ovifoci után következő, már igazolt játékosokból álló korcsoportunk az U7-es is bemutatkozott hazai pályán ma a sportcsarnokban. Határtalan lelkesedést és sok ügyes, már az igazi focira emlékeztető megmozdulást láthattak a kilátogató nézők. A papa-ma.hu tudósítását közöljük a rendezvényről.

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club idei negyedik teremtornáján a 2009. január elseje után születettek mérették meg magukat. Két pályán párhuzamosan, három-három ellen folyt a játék, 20×15 méteres pályán. ’A’ és ’B’ csoportokban 2×5 csapat körmérkőzéseket játszott, a csoportelsők és másodikak keresztbe játszottak az elődöntőben, a harmadik, negyedik és ötödik helyen végzett csapatok pedig a másik csoport azonos helyezetteivel mérkőztek meg a helyosztókon. A szülök három pápai csapatnak is szoríthattak a torna során, közülük a PELC III. szerepelt a legjobban, a csoportmeccsek során két győzelmet arattak, Celldömölkkel döntetlent játszottak, Ajkától azonban kikaptak, így a bronzéremért léptek pályára, melyet a végső győzelemre is esélyes Keszthellyel szemben elveszítettek. Az ötödik helyért a két pápai csapat küzdött meg, két góllal végül a PELC II. nyert, így a hazaiak a középmezőnyben zártak.

Horváth Tamás, a pápaiak edzője az eredményhirdetés után azt mondta, számára az eredmény másodlagos, az a legfontosabb, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, jól érezze magát, fejlődjön és megszeresse a labdarúgást.
– Elégedett vagyok a gyerekekkel, ügyesek voltak, azt gondolom, mindenki láthatta, hogy fejlődtek az elmúlt fél évhez képest. Reális a helyezésünk, a Keszthely és a Győr úgy vélem, kiemelkedett a mezőnyből, nincs okunk a szégyenkezésre. A benevezett 19 játékos mindegyike pályára került, szép gólokat lőttünk, voltak egészen szép megmozdulások is. Három hasonló képességű csapatot állítottam össze, azt szerettem volna, hogy mindenki sikerélményhez jusson. A tél folyamán ez volt a második tornánk, ezt megelőzően Ajkán szerepeltünk, ahonnan elhoztuk a második helyet és nem mellékesen 38 gólt lőttünk, mindenki, akit beneveztem, eredményes tudott lenni. Bízom benne, hogy tavasszal is tudjuk folytatni a munkát és a picik még ügyesebbek lesznek.

A fináléba Győr veretlenül jutott, ellenfelük az elődöntőt aranygóllal megnyerő Gyirmót volt. A 15 perces finálé nagy küzdelmet hozott, végül 2-1 arányban a győriekhez került a győztesnek járó trófea. A legjobb játékosnak Baradits Mártont választották, a gólkirály 24 találattal Csikós József (Győr) lett, a legjobb hazai játékos különdíját Horváth Mátyás kapta.

Végeredmény:
1. Üstökös FC Győr
2. Gyirmót
3. Keszthely
4. PELC III.
5. PELC II.
6. PELC I.
7. Celldömölk
8. Ajka II.
9. Ajka I.
10. Dunaszeg

Csapat névsora:

PELC I.: Csizmadi Benett, Farkas Róbert, Horváth Mirkó, Márczis Dávid, Micskó Bence, Varga Máté, Vesztergom Benedek
PELC II.: Horváth Mátyás, Mórocz Marcell, Soós Bence, Szabó Dominik, Szabó Máté, Tax Ferenc
PELC III.: Banai Zalán, Berki Péter, Gombás Bendegúz, Orovecz András, Pődör Kristóf, Zsédenyi Marcell

 

Haraszti Gábor
www.papa-ma.hu

U7d U7c U7b U7kk