shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

U15 – Ezüstérem a Pápa Kupán

U15-ös csapatunk a nagy hagyományokkal rendelkező Pápa Kupán lépett pályára és a fiúk folytatták az idei teremtornákon jellemző PELC-es éremgyűjtést, hiszen csak kicsivel lecsúszva a tornagyőzelemről a második helyen végeztek. A következőkben a papa-ma.hu hírportál tudósítását tesszük közzé.

Nyolc együttes részvételével 26. alkalommal rendezték meg városunkban a Pápa Kupát. A nemzetközi serdülő teremlabdarúgó tornára idén Németországból nem érkezett csapat, így a torna előtt az is biztossá vált, hogy nem lesz címvédés, hiszen 2015-ben Schwetzingen végzett az élen. Barót, Ajka, Losonc, Veszprém, Gorlice, Kovászna, az Üstökös FC Győr és a házigazda PELC két négyes csoportban küzdött meg a csoportelsőségért, mely a helyosztókon a fináléban való szereplést jelentette. Az ’A’ csoportban a körmérkőzéseket Veszprém veretlenül, mindössze egy kapott góllal nyerte meg, a megyeszékhelyiek mögött a Barót, Üstökös, Losonc sorrend alakult ki. A pápai fiúk a ’B’ csoportban Gorlice ellen 2-0-s győzelemmel kezdtek, majd Kovászna következett, az erdélyieknél egy góllal bizonyultak jobbnak. A csoport utolsó mérkőzésén az Ajka ellen már a pontszerzés is elég volt az elsőséghez, ez sikerült is, hiszen 1-1-es döntetlennel ért véget a 25 perces játékidő, így Orovecz András csapata készülhetett a döntőre, míg az ajkaiaknak a bronzmeccs jutott. A helyosztókon Gorlice megérdemelten győzte le Losoncot, nagy küzdelmet hozott a győriek és Kovászna találkozója, nem is született gól a rendes játékidőben, a hétmétereseket az Üstökös nyerte 2-0 arányban. A bronzmeccs is az előbb említett kiélezett csatát hozta annyi különbséggel, hogy a barótiak a játékrész közepén meg tudták szerezni a vezetést, melyet meg is őriztek a lefújásig. A fináléban a néha a kelleténél is durvábban játszó Veszprém több ígéretes lehetőséget is elpuskázott, a mieink viszont kevés helyzetet tudtak kidolgozni, jobbára pontrúgásokból és átlövésekből veszélyeztetettek. Tíz perc játék után a torna későbbi gólkirálya, Gálfi Norbert egy bal lábas lövéssel megszerezte a vezetést csapatának, a hátralévő időben az eredmény nem változott, így a vándorserleg Veszprémbe került.
– Köszönjük a meghívást, nagyszerű volt a torna, nagyon készültünk a mai kupára, mert az elmúlt években nem hívtak meg bennünket, és bizonyítani szerettünk volna – mondta az eredményhirdetés után Tóth Gábor, a tornagyőztes csapat edzője. Jó csapatok ellen játszottunk, a csoportmeccseket aránylag simán hoztuk le, a döntő viszont nagyon éles volt, a szerencse is mellénk szegődött, de azt gondolom, összességében megérdemelten nyertünk.
Orovecz András természetesen csalódott volt, hogy a döntőben nem sikerült feltenni a koronát egész napos teljesítményükre, bár ahogy fogalmazott, ma többször is döcögött a játék.
– Színvonalas tornán vehettünk részt, igaz játékban nem tudtuk azt nyújtani, amit kértem a játékosoktól. Sajnálom, hogy a döntőben a két perces emberelőnyünket nem tudtuk kihasználni, ott lehetett volna esélyünk a vezetés megszerzésére. Kevés helyzetünk volt, kapkodtunk, sok volt a labdakezelési hiba, pontatlanok is voltunk, de még csak most kezdjük a felkészülést, a Sportcsarnokban sem játszottunk sokszor, szóval lesz ez még jobb is.

A különdíjakat dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Kovács Zoltán államtitkár adta át, a legjobb kapus Szántó Elemér (Üstökös FC Győr) lett, a gólkirályi cím a veszprémi Gálfi Norberthez került, a legjobb játékosnak Zsombori Alpár Zsoltot (Barót) látták, a legjobb pápai játékos különdíját Mogyorósi Bálint kapta. A tavaly megalapított Hernádi Tamás Emlékserleget idén Orovecz András vehette át.

Végeredmény:
1. Veszprém
2. PELC
3. Barót
4. Ajka
5. Üstökös FC
6. Kovászna
7. Gorlice
8. Losonc

Hagyomány, hogy a fiatalok küzdelmei után a pápai önkormányzat és a résztvevő csapatok edzői barátságos mérkőzést játszanak, idén az önkormányzat 5-4-es győzelmet aratott.

Haraszti Gábor
www.papa-ma.hu

IMG_1718 DSCN9355 DSCN9357 DSCN9361b