shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Vesztergom Bettina a női U17-es válogatott kiválasztó edzőtáborozásán vett részt

2019. február 7-én megkereste egyesületünket a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy a női U17-es válogatott szakmai stábja 2019. február 25. és 27. között Telkiben rendez edzőtábort. Az edzőtábor 2019. április 8. és 13. között rendezendő női U16-os UEFA Development Tornán részt vevő, illetve a 2019. őszi női U17-es EB-selejtezőre készülő válogatott keretébe számításba vehető játékosok feltérképezése jegyében zajlik.

Egyesületünk Vesztergom Bettinát (középpályás, csatár) és Piriti Rebekát (kapus) ajánlotta az edzőtáborba. Sajnos Piriti Rebeka betegség miatt nem tudott elmenni.

Rövid időn belül 3 női játékosunk is meghívást kapott utánpótlás válogatott felkészülési edzőtáborba. Savanyó Dorina a magyar női U17-es válogatott felkészülési edzőtáborozásán vett részt augusztusban Budapesten, ezzel ő volt az első játékosa az egyesületünknek, aki a PELC színeiben korosztályos válogatottsággal büszkélkedhetett.

Az edzők javaslatára, az egyesület vezetőségének döntése alapján, szeptember hónap legjobb női utánpótlás labdarúgója, a leány U16-os és U19-es csapat játékosa Vesztergom Bettina volt. Bettina a bajnokságban a mérkőzéseken középpályás-csatárként átlag feletti játékot produkált, kimagasló edzésmunkát végzett a bajnokság során végig. Bettinát Pődör Ákos, Tóth Ferenc és Markos László utánpótlás edzők készítették fel.

Vesztergom Bettinát kérdeztük a Telkiben rendezett edzőtábor tapasztalatairól:

Egy nap erejéig vettem részt az edzőtáborban. Középső középpályás pozícióban próbáltak ki. Több mint 60 labdarúgó társammal vettünk részt a felmérésen, az én napomon 32-en voltunk. Több csapatból voltak labdarúgók főleg a Fradiból, Puskás Akadémiától, Ceglédtől, Szolnoktól, Gyirmóttól, Kaposvártól.

Úgy értékelem, hogy sikeresen vettem az akadályokat, jól éreztem magam. Az edzések kemények voltak mind technikailag mind erőnlétileg. Volt pár technikai feladat, amit csak én tudtam megcsinálni, többieknek akadályt jelentettek, főleg a bonyolult kényszerítős feladatok. A nap második felében egymás elleni mérkőzést játszottunk, középső középpályás pozícióban kellett bizonyítanom, végigjátszottam a mérkőzést.  Bízom benne, hogy a felmérést készítő edzők úgy döntenének, hogy meghívást kapjak a válogatottba. Örömmel állnék a feladat elé, szívesen képviselném hazámat, szeretnék hasznos tagja lenni a válogatottnak.