shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Veretlenül vezeti az NB II-t a PELC

100 százalékos teljesítménnyel, nyolcból nyolc győzelemmel áll az NB II-es női labdarúgó-bajnokság élén a Pápai Egyesített Labdarúgó Club csapata. Tóth Ferenc tanítványai legutóbb a Zalaegerszeget idegenben győzték le.

A 12 csapatos mezőnyben olyan nagymúltú klubok csapatai szerepelnek, mint például a Vasas, a Pécs vagy épp a Zalaegerszeg. A pápaiak nyolc bajnokin 24 begyűjtött pont mellett ezidáig mindössze egy gólt kaptak, a siker egyik kulcsa tehát a stabil védelem. Tóth Ferenc edző az eddig lejátszott szezonnal kapcsolatban azt mondta, a lány szakágban dolgozó edzőkollégáival számított arra, hogy be fog érni a sokéves munka gyümölcse, ám messze még az út vége.

– Kellemes meglepetés a lányok szereplése, akik hosszú évek kitartó munkájának köszönhetően jutottak el erre a szintre – nyilatkozta Tóth Ferenc. – Úgy érzem, jó a csapategység, összeért a társaság, az U19-esek közül többen bemutatkoztak a felnőttek között, sőt a tavalyi U16-osok is hétről-hétre segíteni tudnak nekünk. Nagyon büszkék vagyunk a lányokra, de helyén kell kezelni ezt a sikert, hiszen azt elmondhatom, hogy ősszel minden labda a kapufáról befelé pattant, tehát a szerencsével sem állunk hadilábon, ugyanakkor keményen meg is dolgozunk a győzelmekért. A bajnokság mellett a Magyar Kupában is jól szerepeltünk, a harmadik körben búcsúztunk, mindent összevetve tíz győzelem, egy vereség az eddigi mérlegünk. Minden csapategységet dicséret illet, a támadósor, a középpálya, a védelem is jól teszi a dolgát, amihez jó kapusteljesítmény is társul.

A PELC edzője arra a kérdésre, hogy vajon ők-e a bajnoki cím esélyesei azt mondta, korai lenne még erről beszélni, mindig a következő mérkőzés a legfontosabb. A PELC november 25-én 12 órától az egyik legfőbb rivális Pécset látja vendégül.

forrás: Pápa Médiacentrum