shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

U16-U18 – Folytatódik a bajnokság

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor

 

Az U19-es és U17-es pontvadászattal elrajtolt a Pápai Egyesített Labdarúgó Club számára a tavaszi szezon. A bajnokságban szereplő U18-as és U16-os alakulat Hévízzel csapott össze a Perutz stadion műfüves pályáján. Az U18-asok a 15 csapatos mezőny 13. helyét szerezték meg ősszel, mérlegük három győzelem, egy döntetlen, tíz vereség. A vezetőedzői poszton változás történt a télen, a fiatalok korábbi edzője, Kálmán István ugyanis külföldi munkavállalás miatt nem tudott a továbbiakban a csapat rendelkezésére állni, helyét Orovecz András vette át, ami ésszerű döntés volt, hiszen a teljes felkészülést a két korosztály együtt végezte. A középmezőnyben tanyázó Hévíz az odavágón 5-0-s győzelmet aratott, így nem a pápaiak voltak az esélyesek. Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, melyen mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek. A félidő vége előtt nem sokkal Vers találatával egygólos előnnyel vonulhattak pihenőre a vendégek, a hévíziek középpályása a második játékrész elején is eredményes tudott lenni, így az első félidő végén és a második elején lőtt találattal el is dőlt a három pont sorsa.

PELC U18 – Hévíz 0-2 (0-1) Gsz.: Vers 2

Orovecz András: Úgy érzem a fiúk a körülményekhez képest jól helytálltak, sajnos a bal szélen a két gólt szerző Vers Mátét nem tudtuk kikapcsolni a játékból. Bátrabb játékot vártam volna a csapattól, sajnos a kapu előtt határozatlanok voltunk, a befejezéseknél rossz megoldást választottunk, így nem sikerült betalálnunk. Volt olyan, hogy már a kapust is kicseleztük, a visszafutó bevető védőbe viszont belelőttük a labdát, de ezen kívül is voltak még lehetőségeink. Többen betegen is vállalták a játékot, nem tudok rosszat mondani a fiúkra.

PELC U18: Bors – Barth, Mogyorósi (’73 Kincses), Németh, Hornyacsek – Lőke, Sipos (’61 Bognár-Vén), Papp, Farkas (’46 Böröczky) – Balogh (’46 Nagy), Kovács (’46 Virág)

Az U16-os csapat a 11.helyről várta a kezdő sípszót, ellenfelük a nyolcadik volt a rangsorban, 45 perc játék után 2-1-re a zöld mezesek vezettek, a 62. percben Horváth Ádám állította be a 2-2-es végeredményt.

 

PELC U16 – Hévíz 2-2 (1-2) Gsz: Damina (öngól), Horváth ill. Pálfi 2

PELC U16: Dokter – Bognár, Horváth Á (’89 Papp), Pintér, Horváth E. (’61 Péter) – Gulyás, Bankó (’61 Böröczky), Mogyorósi, Fribék (’87 Szabó) – Őri, Hanania

2 vizjel.php 3