shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

U11 – Harmadik és hetedik helyezés a PELC Kupán

Lezajlott idei első PELC Kupa teremtornánk, melyen U11-es csapatunk lépett pályára. A következőkben a papa-ma.hu hírportál tudósítását tesszük közzé.

A 2005. január 1-je után születettek tornájával indult az idei teremszezon. A Pápai Egyesített Labdarúgó Club szervezésében két négyes csoportban mérte össze erejét az U11-es korosztály, a PELC két csapata mellett az Üstökös FC, Balatonfüred, Tatabánya, Celldömölk, Gyirmót és Ajka küzdött meg egymással. A házigazdák sárga alakulata az ’A’ csoportban két győzelmet aratott és egy vereséget szenvedett el, amivel továbbjutott az eldöntőbe, ahol Ajkával találkoztak. A kék mezeseknek már nem termett ennyi babér, Celldömölktől és Ajkától is vereséget szenvedtek, Gyirmóttal pedig döntetlent játszottak, így a hetedik helyért Tatabányával csaptak össze, melyet 2-0-ra meg is nyertek. A sárga mezes pápaiaknak nem volt szerencséjük az elődöntőben, hiszen 2-2-es végeredmény után a büntetőrúgásokban alulmaradtak, ami azt jelentette, hogy a bronzéremért játszhattak. Ellenfelük Balatonfüred volt, akiket szép játékkal, magabiztosan, 4-0-ra győztek le, így a PELC mérlege ezen a napon egy hetedik és egy harmadik hely lett. Egyed Ákos, a csapat edzője elégedett volt tanítványaival, azt viszont sajnálta, hogy Fortuna ezen a napon nem állt mellettük.

– Elégedettek lehetünk a gyerekek teljesítményével, jól szerepeltek, odatették magukat minden mérkőzésen. Sajnos a szerencse ma nem állt mellettünk, emiatt elveszítettünk néhány nyerhető mérkőzést, nem is beszélve az elődöntőről, ahol nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy esélyünk legyen az aranyéremre. Több alkalommal is ki-ki mérkőzést játszottunk, ahol mi irányítottunk, helyzeteink voltak, aztán egy-egy kontrából gólokat kaptunk. Egy hete kezdtük a felkészülést, heti három alkalommal edzünk, létszámgondok nincsenek, a téli időszakban pedig szinte minden hétvégén utazunk teremtornára, sőt lesz olyan is, amikor egy hétvégén két kupa is vár ránk.

Velencei Tibor, a celldömölkiek edzője érthető módon nagyon örült a tornagyőzelemnek, és annak is, hogy az ajkaiaknak sikerült visszavágni a csoportmeccs során elszenvedett vereségért.
– Azt szokták mondani, hogy minden kezdet nehéz, nálunk ez nem az első meccsen jött ki, hiszen nyerni tudtunk a kék mezes pápaiak ellen, a második találkozónkon, az Ajka ellenin azonban 3-0 arányban alulmaradtunk, sőt a Gyirmóttal is csak döntetlent tudtunk játszani. Az elődöntőbe második helyen jutottunk, Balatonfüred ellen óriási küzdelem folyt a pályán, végül egy góllal nyertünk, a döntőben pedig az utolsó percben tudtuk a magunk javára fordítani az állást, mely végül elég is lett a végső sikerhez. Nagyon örülünk az első helynek, nagyon színvonalas torna volt, kiváló körülmények között játszhattunk, köszönet a rendezőknek.

A díjakat Grőber Attila, a PELC elnöke adta át, aki minden résztvevőnek gratulált és kiemelte, hogy a döntő kifejezetten magas színvonalú, a végletekig kiélezett vetélkedést hozott. Az elnök az érmek, oklevelek, serlegek mellett a különdíjakat is átadta, a legjobb kapusnak Szilvágyi Benedeket (Celldömölk) választották, a legjobb játékosnak az ajkai Mohos Barnát látták, a gólkirály pedig Kun-Szabó Attila (PELC) lett. A legjobb hazai játékos különdíját Sós László vihette haza.

A PELC U11 torna végeredménye:
1. Celldömölk
2. Ajka
3. PELC sárga
4. Balatonfüred
5. Üstökös FC
6. Gyirmót
7. PELC kék
8. Tatabánya

 

Haraszti Gábor
www.papa-ma.hu

 

U11 Pelc Kupa DSCN9095 DSCN9098 DSCN9107 DSCN9108 DSCN9109