shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

U10-11 – Jó szereplés az FC Ajka teremtornáján

Az FC Ajka korcsoportos teremtornáin szerepelt U10-es és U11-es csapatunk. A megmérettetésekről az edzők számoltak be honlapunknak.

 

U11

A lebonyolítás két négyes csoportban zajlott, mi a „B” jelű csoportba kerültünk, ahol a Bük, Nagykanizsa és a Kelen FC csapatával kellett megmérkőznünk.
Az első mérkőzésen álmosan kezdtünk, majd a kis kihagyás után magunkra találtunk és sorra veszélyeztettük az ellenfél kapuját. Sajnos a lehetőségeinket sorra elpuskáztuk, ami meg is bosszulta magát, mivel az ellenfelünk két támadásból két gólt is szerzett ezzel meg is nyerték a mérkőzést. A mérkőzés után rendeztük sorainkat és a hátralévő mérkőzéseket magabiztosan abszolváltuk. Az eredmények alapján elsőként jutottunk tovább a csoportunkból és ismét két csoportot alakítottak ki a szervezők, ahol szintén körmérkőzések formájában folytattuk a küzdelmeket. Az egymás elleni eredményeket magukkal vitték a csapatok így az első elbukott mérkőzés miatt mi hátránnyal indultunk. A ránk váró 2 mérkőzés közül egyet meggyőző játékkal nyertük. Az utolsó mérkőzésen már csak az volt a kérdés, hogy második vagy harmadik helyen végez az alakulat az eredmény függvényében. Sajnos a házigazdák ellen elveszítettük a mérkőzést, kicsit úgy éreztem elfáradt a csapat és fejben már nem voltunk ott a mérkőzésen, így a harmadik helyezést értük el a tornán.
Ezen a napon két tornán is részt kellett vennünk, így nem tudtuk abszolválni a maximum nevezési létszámot, 8 játékossal vágtunk neki a küzdelmeknek. A korosztály másik része Gyirmóton vett részt tornán, ahol jó teljesítményt nyújtva az 5. helyezést érték el.
A mérkőzéseket 4+1-es felállással bonyolították le. Mi az 1-2-1-es felállást alkalmaztuk. Az első mérkőzésen megint álmosan kezdtünk, nem játszottuk azt, amit kértem a csapattól. A következő mérkőzéseket rendre uraltuk, szép labdakihozatalokat produkáltunk, mezőnyben rengeteget mozogtunk labda nélkül, gyors és pontos támadásvezetéseket alakítottunk ki. A befejezéseknél még mindig pontatlanok vagyunk, rossz százalékkal értékesítjük ziccereinket. Ebben kellene javulást mutatni. Ellenfeleink kevés lehetőségeiket gólra váltják, ellenben mi a rengeteg kidolgozott helyzetből csak nagyon keveset értékesítünk. Edzéseken ezeket a dolgokat próbáljuk gyakorolni és pontosítani.

Eredmények:
Pápa – Bük 0-2
Pápa – Nagykanizsa 2-1
Pápa – Kelen FC 3-1
Keszthely – Pápa 0-1
FC Ajka – Pápa 3-0

A csapat a 3. helyezést érte el.
Csapatnévsor: Kovács Barnabás, Papp Ádám, Farkas Bence, Sós László, Kun- Szabó Attila, Joó Milán, Bezzeg Dániel, Szaller Patrik.

Egyed Ákos edző

 

FT

 

U10

A tornán két csoportban zajlottak a mérkőzések:

„A” FC Ajka                „B” Haladás
Keszthely                    PELC
Hévíz                           Kelen FC
ZTE                              Siófok

Csoportmérkőzések:

PELC – Haladás 1:1
PELC – Siófok 2:0
PELC – Kelen FC 1:2

A csoportban a második helyen végeztünk. Az első mérkőzésen gyors góllal szerzett vezetést a Haladás, de a mérkőzés vége felé Czere A. találatával egyenlíteni tudtunk. Következett a Siófok, ahol voltak szép megoldások, mind egyéni és csapatjátékban is. A mérkőzést Mórocz B. két találatával nyertük meg. A következő mérkőzésen nyerni kellett volna 2 góllal a csoportelső helyért, de a túlzott akarat és a fáradtság miatt az ellenfél javára dőlt el csata. Ezen a mérkőzésen Pátkai D. szerzett vezetést és innét fordított az ellenfél.
A legjobb 4 között az Ajka csapatával játszottuk az első mérkőzést. Itt látszott talán legjobban a fáradtság és a tudáskülönbség. Igaz, a második gólunkat hazai játékvezető érthetetlen okból megítélt büntetőjéből kaptuk… A mérkőzés vége 3:0 lett az Ajka javára.
Az utolsó mérkőzésen nyernünk kellet volna a harmadik helyért. Az ellenfél a ZTE csapata volt, izgalmas játékban, jól oldottuk meg a védekezést és ebből a támadásokat, de a befejezések nem sikerültek. Végeredmény 1:1.
Így a torna versenykiírása és a pontok alapján, rosszabb gólkülönbséggel a 4. helyen végeztünk.

A tornán az összjátékunk és a labdakihozatalunk volt a gyenge. A labdaszerzés és a védekezésünk elég stabilnak bizonyult, az ebből való játék viszont még pontatlan.

Csapatnévsor:

Huszár M., Mórocz B., Ivján B., Pátkai D., Farkas Á., Farkas L., Hauser M., Czere A., Kálmán B., Telekesi D., Grőber B., Borsits B.

Forsthoffer Tibor edző

FT