shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Tornagyőztesek a PELC-es lányok

A hét utolsó napján két korosztálynak rendezett teremtornát a Pápai Egyesített Labdarúgó Club. A Sportcsarnokban előbb az U16-os, majd az U14-es korcsoport lépett pályára azzal a szándékkal, hogy elhódítsa a győztesnek járó trófeát. A 2003-asok mezőnyében a PELC két csapata mellett a Győri ETO és Győrszentiván kapott helyet. Tóth Ferenc együttesei közül a PELC II. két sikerrel és egy vereséggel a második lett, a PELC I. egy győzelemmel és két fiaskóval a harmadik helyen zárt, a tornát Győr nyerte. A torna legjobb játékosa a pápai Major Brigitta lett, a legjobb hazai játékos különdíját Lezsák Doroti kapta.

A délelőtt második felétől a 2005. január 1-je után született lányok szerepeltek, az U14-es korosztály számára kiírt kupán hat csapat (FC Sopron, Győri ETO, Veszprém, Balatonfüred FC, PELC I.-II.) mérkőzött meg egymással. Veretlenül jutott a rájátszásba a PELC I. alakulata, a második számú pápai csapat pedig csoportjában másodikként készült a bronzmeccsre. A meccsen a Veszprém bizonyult jobbnak, viszont a PELC I. döntőt játszott az ETO ellen. A fináléban egészen az utolsó percig őrizte egygólos előnyét a Győr, aztán a PELC fél perccel a lefújás előtt egyenlített, következhettek a büntetőrúgások. A heteseknél a pápaiak céloztak jobban, így az eredményhirdetéskor őket szólították az első helyre.

– Mindkét csapattal meg voltam elégedve, bár a lányok tudnak ennél jobban is játszani – mondta az eredményhirdetés után Markos László, a PELC trénere. – A PELC II. a Győr és a Veszprém ellen sem vallott szégyent, kis különbségű vereségeket szenvedett. A PELC I.-nek a tornagyőzelemben Fortuna is segített, el kell ismerni, a döntőben a Győrnek több lehetősége volt, több kapufát is lőttek, de a foci már csak ilyen. Gratulálok a lányoknak.

A gólkirály a győri Rozs Fanni lett, a legjobb játékosnak Majer Boglárkát (Veszprém) választotta a versenybizottság. A legjobb kapus különdíját Nagy Rebeka (PELC) kapta, a legjobb hazai játékos díját Kilinkó Nórának ítélték oda.

 

Forrás és további képek a tornákról: https://papa-ma.hu

Vesztergom Bettina facebook oldala