shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Szezonkezdés – papa-ma.hu interjú Lengyel Ferenccel

A téli pihenőt követően a Pápai Egyesített Labdarúgó Club korosztályai megkezdték a felkészülést a február végén folytatódó bajnokságra. A téli teremtornákon a korosztályok kisebb-nagyobb sikereket érnek el, a játékosok mellett a vezetőség sem tétlenkedik, levonták ugyanis az őszi mérkőzések tapasztalatait és újult erővel vágnak neki a tavasznak. Az őszi szezonról, a változásokról, és a tavaszi tervekről Lengyel Ferencet, a PELC szakmai vezetőjét faggattuk.
– Ahogy korábban, most sem dőlhetünk hátra, nem lehetünk teljesen elégedettek, de úgy érzem, a nehézségek ellenére helytálltunk. Az őszi szezon indulása előtt meg kellett hoznunk néhány nehéz döntést, minden korosztályunkat szerepeltettük, amivel – tekintve a létszámunkat – úgy tűnik, kicsit túlvállaltuk magunkat. Ami a versenykorosztályok eredményeit illeti, azt tudom mondani, az átlagosnál kicsit gyengébben sikerült az idény, de van még időnk javítani, szeretnénk, ha minden csapatunk legalább a tízbe beférne. Nem titok, a felsőbb korosztályoknál vannak létszámgondok, ennek orvoslásán folyamatosan dolgozunk, toborzókat szerveztünk, kerestük az együttműködést a középiskolákkal, körülnéztünk a győri illetve a Pápa környéki községek csapatainál is, remélem sikerül minél több srácot az egyesülethez csábítani. Nem egyszerű dolog ez, hiszen tanulmányaik miatt sokan elhagyják a várost, valamilyen szinten meg van kötve a kezünk.
Lengyel Ferenc megjegyezte, konkrétumokat egyelőre nem szeretne mondani, de az edzői kar is átalakul, ugyanis a társasági adó változásai miatt kénytelenek a későbbiekben kisebb létszámmal dolgozni, ennek ellenére szeretnék ugyanazt a minőségi munkát elvégezni, mint korábban, de az U7, U8, U9 és U10-es korcsoport fejlődését két ismerős, C-licences edző segíti.
– Akarva, akaratlanul ezen a téren is folyamatos változásban vagyunk, sajnos munkahelyi elfoglaltság miatt Györkös Gábor és Kálmán István nem tudja vállalni az edzősködést, Kun-Szabó Attila és a Perutz FC játékosa, Kovács Szabolcs viszont csatlakozott hozzánk, rájuk egyelőre a legkisebbeknél segítőként számítunk. Várható még változás, ezekről a későbbiekben tudok tájékoztatást adni – tette hozzá a szakmai igazgató, aki végezetül arra kért mindenkit, hogy a téli időszak további három hazai rendezésű tornáján – február 6-án az U9-es, február 13-án az U7-es, míg február 14-én az U8-as korosztály lép a Sportcsarnok küzdőterére – a helyszínen biztassák a pápai gyereket.

Haraszti Gábor