shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Rólunk írták – Megkezdődött a focitábor

Forrás: papa-ma.hu – Haraszti Gábor
Eredeti cikk és további képek: ITT

A koronavírus-járvány ellenére 2020-ban is rendkívül népszerű a Pápai Egyesített Labdarúgó Club által szervezett focitábor.Bár az első turnusban az időjárás nem épp a legszebb arcát mutatja, ez nem lehet akadálya annak, hogy a 30 fős csapat a Pápai Egyesített Labdarúgó Club edzőinek iránymutatása mellett tartalmas napokat töltsön el együtt. Amikor nem esett, a Perutz stadionban zajlottak a foglalkozások, az érdeklődésre pedig nem lehet panasz, hiszen az első héten 30-an kergették a labdát, a következő turnus létszáma pedig már meghaladta a 40 főt.

– Minden olyan előírást, ami a táborokra vonatkozik, igyekszünk betartani – mondta Horváth Imre táborvezető. – Kézfertőtlenítő mindenki rendelkezésére áll, annak érdekében, hogy csoportbontást tudjunk alkalmazni, több edző is besegít, sőt kuriózum, hogy egykori táborosok – Zsirai Martin, Radó Tamás, Baldauf Konrád, Horváth Tamás – már edzőként tért vissza a délelőtti tréningekre. A résztvevők zöme a 2009, 2010, 2011-es korosztályból kerül ki, vannak persze idősebbek is, de örömteli, hogy sok lány is jelentkezett, akikkel külön csoportban foglalkozunk.

Mint megtudtuk, a csoportbontások alkalmával a játékos foglalkozások, a labdarúgók készség-és képességfejlesztő módszerét előtérbe helyező Coerver-módszer, a 2-2, 3-3 elleni játékok mind terítékre kerülnek. Amennyiben az idő engedi, a tábor utolsó előtti vagy utolsó napján strandlátogatás vár a kissé fáradt, ám lelkes csoportra.

A nyári focitábor következő turnusát június 22-27. között rendezik.