shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Rekord részvétel a focitáborban

Idén nyáron is rendkívül népszerű volt a Pápai Egyesített Labdarúgó Club focitábora. A három turnusban több mint 250 gyermek ismerkedett a sportággal vagy csiszolta tudását.

Három héten keresztül minden a fociról és az önfeledt játékról, kikapcsolódásról szólt a Perutz stadionban, ahol rekordrészvétel mellett rendezték meg a tábort, a három hét alatt összesen 253 gyermek rúgta a labdát. Az edzők a részvételi korhatárt 7-13 éves korig határozták meg, nem volt feltétel sem az előképzettség sem pedig az, hogy a PELC igazolt játékosa legyen a résztvevő.

– A célunk csupán annyi volt, hogy népszerűsítsük a sportot, ezek belül is a labdarúgást, illetve hogy megmozgassuk a gyerekeket ebben az időszakban is – tájékoztatott Radó Tamás, táborvezető. – A programok között délelőttönként egyéni képzés, kiscsoportos foglalkozások szerepeltek, délutánonként pedig főként mérkőzésjátékok voltak a jellemzőek. A köztes időszakban teqball, homokfoci, csocsó, darts, fagyizás, játszótér látogatás és minden héten egy egész napos strandolás, valamint különböző jó hangulatú játékok szerepeltek a programban.

Úgy gondolom, a célunkat elértük, ami a legfontosabb, hogy a gyerekek minden nap élményekkel és jó hangulatban hagyták el a tábort. Ennek jó visszacsatolása, hogy évről-évre hatalmas létszámokkal foglalkozunk, amiben természetesen nagy szerepe van az edzőkollégák hozzáállásának, illetve a közösségi szolgálatot teljesítő fiatal segítőinknek is, akik jól találják meg a gyermekekkel az összhangot.

forrás: Pápai Médiacentrum