shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Neveltjeink átigazolásaikkal is „támogatják” kis utódaikat

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) megalakulása óta arra törekszik, hogy szakképzett edzői segítségével a lehető legjobb körülmények között a legmagasabb szakmai színvonalon oktassa az egyesületben futballozó fiatal és idősebb labdarúgókat.

A klub jó példa arra, hogy nemcsak az akadémiákról kerülhetnek ki élvonalbeli játékosok, hiszen az évek során a PELC több játékost is adott az NB I-nek, Dombó Dávid (Mezőkövesd), Radó András (Ferencváros), Novák Csanád (Vasas) és Király Botond (Rákosmenti KSK) is Pápán sajátította el az alapokat, de néhány korábbi növendék az NB II-es, NB III-as és osztrák bajnokságban is játszik.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzata kimondja, hogy egy klubváltás során az átigazolási díj öt százalékát a szolidaritási mechanizmus elve szerint szét kell osztani a játékos képzésében ténylegesen részt vevő klubok között. Tóth Péter, a PELC ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy ezen szabályokat mind a Vasas, mind pedig a Ferencváros betartotta, Novák Csanádért a Vasas Futball Club Kft-től közel 25.000 forint, Radó Andrásért pedig az FTC Zrt.-től közel 800.000 forint képzési díjat kapott a klub. Az ügyvezető reményét fejezte ki, hogy a jövőben még több PELC-es labdarúgó mutatkozhat be a magasabb osztályokban.

Forrás: www.papa-ma.hu

Haraszti Gábor

Novák Csanád (2) Novák Csanád (1)