shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Német siker a Pápa Kupán

Schwetzingen győzelmével ért véget a 29. Pápa Kupa, a német csapat a címvédő Veszprém legyőzését követően végzett az első helyen, a házigazdák két csapattal indultak, a kékek hatodikak , míg a sárgák tízedikek lettek.

Pápa Város Önkormányzata és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezésében szombaton reggel 9 órakor indult útjára a labda. A szervezők két ötös csoportot alakítottak ki, a körmérkőzéseket követően a helyosztókon a csoportok azonos helyezettjei küzdöttek meg a minél előkelőbb helyezésért. A tornán a Pápai Egyesített Labdarúgó Club két csapattal indult, a kékek hadilábon álltak a szerencsével, így csak hatodikak lettek, míg a sárgáknak be kellett érniük a 10. hellyel.

– Nem vagyok elégedett a mutatott játékkal – értékelte tanítványai teljesítményét Kun-Szabó Attila, a PELC trénere. – A kék csapat nagyon fegyelmezetlen volt, szinte semmit nem tartottak be azokból a dolgokból, amiket megbeszéltünk, ettől függetlenül akár a döntőig is eljuthattunk volna, két kapushiba a hajrában azonban megpecsételte a sorsunkat. A sárgák hiába lettek utolsók, több pozitívumot láttam, a fiatalabbak is hajtottak, mindent megtettek. Meg kell említeni, hogy a korábbi évekhez képest sok volt a verekedés, a lökdösődés, véleményem szerint jövőre 4+1-es felállást kellene preferálni a mostani 5+1 helyett, hogy a futball nagyobb hangsúlyt kaphasson.

A dobogó harmadik fokáért Ajka és Gorlice csapott össze, a bronzérem végül Ajkára került. A döntőben az ‘A’ és ‘B’ csoport két győztese, Schwetzingen és a címvédő Veszprém találkozott, a finálét végül nagy csatában 1-0 arányban Schwetzingen nyerte.- Egy nagyon nehéz tornán vagyunk túl, ezek a srácok mindössze fél éve játszanak együtt, így nem gondoltam volna, hogy mi leszünk a végső győztesek – foglalta össze a tornát Onur Casilix, a Schwetzingen edzője.

– Mindenki nagyot küzdött, a döntőben szerencsénk is volt, de úgy láttam, mi talán jobban akartunk. Nagyon boldogok vagyunk és jövőre visszajövünk megvédeni a címünket.

A díjakat dr. Áldozó Tamás polgármester adta át. A torna legjobb játékosának Varga Bencét látta a versenybizottság, a legjobb kapus különdíja Héninger Bendegúzhoz került. A gólkirályi címet Mensut Bekteshi érdemelte ki, míg a legügyesebb hazai játékos különdíját Toki Máté vihette haza. A Hernádi Tamás emlékére alapított díjat fia, ifj. Hernádi Tamás idén Szabó Zoltánnak, az FC Ajka edzőjének nyújtotta át. A Pápa Kupa a szokásos pápai önkormányzat – csapatvezetők barátságos labdarúgó mérkőzéssel zárult.

Végeredmény:
1. Schwetzingen
2. Veszprém
3. Ajka
4. Gorlice
5. Losonc
6. PELC kék
7. Leinefelde
8. Barót
9. Visk
10. PELC sárga

Forrás és további képek: papa-ma.hu