shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Leánytoborzó PELC KUPA

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor
Eredeti cikk és további képek: ITT

 

Tagtoborzás és versenyzési lehetőség céljából az általános-és középiskolás lánycsapatok részére keresztpályás labdarúgó bajnokságot rendezett a Perutz Stadion centerpályáján a Pápai Egyesített Labdarúgó Club. A játéknap délelőttjén öt középiskola vett részt a körmérkőzéses tornán, délután pedig két csoportba osztva nyolc általános iskola vetélkedett egymással. Az előzetes erőviszonyoknak megfelelően a nagyobbaknál a Petőfi és a Közgáz szerepelt a legjobban, ezt a különcsatát végül veretlenül a Petőfi nyerte. A kisebbeknél Nemesszalók kiemelkedett a mezőnyből, Markos László tanítványai a csoportmeccsek és a helyosztók során gólt sem kaptak, így megérdemelten hódították el a győztesnek járó trófeát. Pődör Ákos, a PELC edzője elmondta, egy hosszú sorozat ért véget a tornával, hiszen szeptember óta ezek a csapatok minden hónapban egy alkalommal találkoztak, és időjárástól függően teremben vagy szabadtéren megmérkőztek egymással. Ezeken az eseményeken nem az eredmény, hanem a játék lehetősége volt a fő szempont.

– Elsőként a középiskolásoké volt a terep, a hatból öt intézmény adta le nevezését, végül ahogy arra számítani is lehetett, a Petőfi és a Közgáz között dőlt el az első hely sorsa, melyet nagy csatában a Petőfi szerzett meg. Az általános iskolásoknál is borítékolható volt a győztes kiléte, végül megérdemelten – 50 rúgott és kapott gól nélkül – a Nemesszalóki Általános Iskola végzett az élen, második a Weöres, harmadik pedig a Munkácsy lett. Úgy érzem, egy jó hangulatú, sikeres tornán vagyunk túl, melyen több tehetséges játékost is láttunk, akiket szeretnénk az egyesülethez csábítani.

Az ünnepélyes díjkiosztón egyéniben és csapatban is jutalmazták a résztvevőket, az általános iskolásoknál a gólkirályi cím Sári Leilához (Nemesszalók) került, a legjobb játékosnak Csébi Lucát (Nemesszalók) látták, míg a legjobb kapus különdíját Horváth Anna (Weöres) vihette haza. A középiskolások legjobbjainak névsora hamarosan.