shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Leány U13 és U16 – Tornagyőzelemmel és bronzéremmel zárult a hazai teremtorna sorozat

Forrás: papa-ma.hu
Haraszti Gábor
Eredeti cikk és további képek: ITT

 

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club két lány kupával zárta le az idei téli felkészülési időszak teremtornáit. Vasárnap délelőtt az U16-os, délután pedig az U13-as korosztály lépett a Városi Sportcsarnok küzdőterére. A nagyobbak közötti körmérkőzéses tornán a szervezők meghívását Zalaegerszeg, Győrszentiván és Gyirmót fogadta el, mellettük a PELC két csapatot indított. A tornát végül megérdemelten Zalaegerszeg nyerte, a PELC a Gyirmót mögött a harmadik helyet csípte el, Győrszentiván negyedik, az U14-U16 alkotta Pápa körzeti válogatott ötödik lett. A hazaiak edzője, Tóth Ferenc elégedett volt tanítványaival, mint mondta, az erőviszonyoknak megfelelő sorrend alakult ki. A gólkirály Vangel Cintia, a legjobb játékos Sali Rebeka, a legjobb kapus Szabó Kiara lett. A legjobb pápai játékos különdíját Bojt Brigitta vihette haza.

Délután a 2005. január elseje után születettek szintén körmérkőzéses formában döntötték el a helyezések sorsát, a tornát végül veretlenül a PELC nyerte a Bozsik válogatott, Balatonfüred és Nagyalásony előtt. Markos László, a pápai klub edzője az eredményhirdetés után azt mondta, sok dolgot viszontlátott abból a pályán, amit az edzéseken gyakorolnak.

– Az elmúlt hónapok szorgalmas edzésre járásának is köszönhető ez a mai jó eredmény. A kezdeti nehézségek után úgy látom, a gyerekek ugrásszerű fejlődésen mentek és mennek keresztül. Jó mutatja ezt az is, hogy a Bozsik Program tornáin korábban rendre alulmaradtunk a Sopronnal szemben, a tél folyamán viszont kétszer is sikerült legyőznünk őket, azt gondolom, ez is azt mutatja, hogy jó úton haladunk. Gratulálok a lányoknak.

Az U13-asoknál a gólkirály Schmidt Gréta, a legjobb kapus Szokoli Eszter lett. A legjobb játékosnak Kuntzl Norinát választotta a versenybizottság, míg a legjobb hazai játékos megtisztelő címe Vági Dorinához került.