shopping-bag 0
Tételek: 0
Részösszeg: Ft
Kosár mutatása Pénztár

Középiskolások kispályás labdarúgó-bajnoksága

A Perutz-stadion adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program tavaszi fordulójának, ahonnan a Közgáz és a Mező jutott a megyei porondra.

Öt középiskola fiú- és lánycsapatai mérték össze tudásukat a Várkert úton, közel száz középiskolás töltötte meg a pályákat. A fiúk két csoportban, a lányok körmérkőzéses formában vettek részt a tavaszi játéknapon, csak azokat a diákokat lehetett nevezni, akik versenyengedéllyel, azaz igazolással nem rendelkeztek.

A program célja a 14-20 éves középiskolás korosztály részvételével a női és férfi szabadidős labdarúgás népszerűsítése, a játéklehetőség biztosítása a középfokú köznevelési intézmények csapatai számára, valamint az egészséges életmódra nevelés volt – tájékoztatott Finta Péter, a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség igazgatója. – Pápa mellett Ajkán és Veszprémben is rendeztünk egy-egy bajnokságot, melyek a pápaihoz hasonlóan nagyon jól sikerültek, a három versenynapon összesen 537 tanuló lépett pályára.

A fiúknál az egyik továbbjutó helyet a Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma érdemelte ki, a közgázosok esélyt sem hagytak ellenfeleiknek.

Veretlenül, kapott gól nélkül győztük le a többi csapatot, úgy érzem, kellett idő, amíg összeszoktunk, hiszen ez a csapat ebben az összetételben ma játszott először. Elégedett vagyok, bízom benne, hogy a megyein is megálljuk a helyünket – mondta az eredményhirdetés után Galler Adrián, a Közgáz diákja.

A fiúk második csoportját a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium nyerte, a lányoknál szintén a Közgáz bizonyult a legjobbnak. Az első helyezett csapatok az április 22-én, Veszprémben rendezendő megyei döntőre jutottak tovább.

Forrás: Pápa és Vidéke

Képek forrása: MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóság